Voorzitter Kiemt in race burgemeester Jouw Noordzee

29 augustus 2019

Tijdens de Wereldhavendagen Rotterdam maken ECN.TNO en duurzaamheidsplatform SummerLabb de nieuwe burgemeester van Jouw Noordzee (BVJN) bekend. Het afgelopen jaar, in de periode van september 2018 t/m augustus 2019, droeg Mariken Betsema de ambtsketen. Wie haar opvolger wordt, horen we vrijdagmiddag 6 september tijdens de openingsavond.

Na een maandenlange zoektocht is de top 3 inmiddels bekend gemaakt: Mandy Brussaard (Hoorn), Marcelien Bos-De Koning (Muiderberg) en Caroline Kamerbeek (Velp) zijn nog in de race. Caroline Kamerbeek kennen we natuurlijk als betrokken voorzitter van Kiemt.

De beoordelingscommissie bestaat uit drie door de wol geverfde Noordzee-experts, zijnde Leo de Vrees van Rijkswaterstaat “Een vertegenwoordiger vanuit het publiek als BVJN is een mooie aanvulling op onze officiΓ«le rol”, Ron Thiemann van Deltares β€œDe BVJN moet onafhankelijk zijn, niet bang zichtbaar te zijn in de samenleving, en een actieve rol spelen as publieksvertegenwoordiger voor de Noordzee” en Rene Peters van ECN.TNO β€œInpassing van grote hoeveelheden windenergie neemt ook veel ruimte in beslag en vraagt om goede afstemming tussen alle gebruikers van de Noordzee”.

Over het belang van de Noordzeeburgemeester stelt de voorzitter van de commissie, ZKH Prins Carlos de Bourbon de Parme: β€œNu we het eerste (verkennings-)jaar van de Burgemeester van Jouw Noordzee achter de rug hebben, is het tijd om te versnellen met een drukke jaaragenda. Meer media- en evenementgerichte activiteiten zullen er voor zorgen dat we het grote verhaal van onze grote zee uitgebreider kunnen vertellen. De Noordzee is dΓ© plek waar energietransitie zichtbaar zal worden en dat het een kwestie van goed passen en meten is, dat moge duidelijk zijn. Wat minstens zo belangrijk is, is dat al die ontwikkelingen en de zoektocht naar de juiste balans ook meer en beter worden uitgelegd. Daarom is de functie van de BVJN zo belangrijk. Ik zie de BVJN als iemand die kennis kan delen met het publiek en op die manier bijdraagt aan een breed gedragen visie.”
Het installatiefeest van de BVJN wordt geleid door Jan Douwe Kroeske. ZKH Prins Carlos de Bourbon de Parme zal de keuze en jaaragenda toelichten en de officiΓ«le installatie uitvoeren.

Voor meer informatie over de BVJN zie www.burgemeestervanjouwnoordzee.nlΒ 

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld