Vacature Stagiair Communicatie Kiemt

10 december 2019

Met nog maar 6% duurzame energie opwekking staat Nederland voor een enorme opgave om het gebruik van fossiele brandstoffen te reduceren. Dat is een behoorlijke uitdaging maar technisch gezien zeker haalbaar. De onmisbare link in de energietransitie en de stap naar een circulaire economie lijkt communicatie. Wil jij je hiervoor inzetten en zo een groene toekomst dichterbij brengen? Dan zijn wij op zoek naar jou.

De organisatie
Kiemt werkt aan een toekomstbestendige economie voor Oost Nederland. Dit doen we door innovaties op het gebied van energietransitie en circulaire economie te versnellen en daarmee zowel het economisch potentieel in de regio te versterken als bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen voor CO2 reductie. Samen met een netwerk bestaande uit ruim 200 bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken we dagelijks aan dit uitdagende maatschappelijke vraagstuk.

Wat ga je doen?
Voor het tweede semester van het studiejaar 2019-2020 hebben we plek voor een betrokken, leergierige communicatie stagiair. Als communicado van Kiemt vertel je vooral verhalen. Je bent als het ware een tolk die technisch jargon vertaalt in begrijpelijke, enthousiasmerende content. Daar ondersteunen we je natuurlijk in. Je gaat er op uit om verhalen uit ons netwerk op te halen en zet dit om in een passende vorm voor onze online communicatie. Ook onderzoek je hoe we online beter zichtbaar worden en zo onze verhalen bij een bredere doelgroep onder de aandacht kunnen brengen.

Wat vragen we?
Kiemt is een netwerkorganisatie die wordt gedraaid door zelfstandige professionals. Dit betekent dat je assertief moet zijn en mee moet durven denken. We zijn op zoek naar een derdejaars communicatie student, HBO-niveau. Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in communicatieland en hebt een intrinsieke motivatie om vanuit jouw expertise bij te dragen aan één van de grootste uitdagingen van deze tijd. Je schrijft makkelijk en vindt het leuk voor interessante content te zorgen, in welke vorm dit ook is (vlog, info graphic, video, artikel, etc.). Je vindt het leuk om de slag naar praktijk te maken, je houdt overzicht, bent nieuwsgierig en steekt graag je handen uit de mouwen.

Wat bieden we?
Een fantastische stageplek! Hier ontmoet je een breed, relevant netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Vanaf 1 januari 2020 werken we vanaf de duurzaamste werkplek van Nederland: IPKW. Hier zitten allerlei verschillende innovatie bedrijven, van start-up tot gevestigde international. Naast goede contacten en een bijzondere werkplek, is dit de plek om je vak in praktijk te leren. Bij Kiemt werk je aan communicatie voor onze toekomst.

Spreekt bovenstaande je aan? Stuur dan uiterlijk woensdag 15 januari je sollicitatie naar secretariaat@kiemt.nl.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mette Wijling, CoΓΆrdinatie Communicatie, wijling@kiemt.nl, 06 14907955

Acquisitie naar aanleiding van deze vacaturemelding wordt niet op prijs gesteld.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld