Update Innovatiemotor

Startups
22 december 2022

Kiemt brengt de energietransitie in versnelling door samen te werken en ondersteuning te bieden aan vroege innovaties. Een van de programmalijnen is de Innovatiemotor. De Innovatiemotor van Kiemt bestaat al 15 jaar. Met dit programma faciliteren we startende en groeiende Gelderse ondernemers die bijdragen aan de circulaire economie of energietransitie. Zo kunnen zij hun innovaties in de markt zetten en daarmee een bijdrage leveren aan een toekomstbestendige economie in Gelderland.  De Innovatiemotor helpt onder andere bij het maken van een businessplan, matching met kennis- en onderzoekspartners en bij het vinden en aanvragen van financiering en vroege fase leningen.  

We stellen graag de nieuwste innovaties uit de Innovatiemotor aan je voor.

Folded Solar

Folded Solar ontwikkelt een snel uit- en opvouwbaar modulair zonnepaneelsysteem voor decentrale schaalbare opwek waarvoor een groeiende vraag bestaat. Het systeem biedt een oplossing voor bouw- en infrabedrijven voor het (helpen) voorkomen van stikstof uitstoot. Bovendien maakt het stroomvoorziening op locaties zonder elektriciteitsnetwerk mogelijk. Het systeem onderscheidt zich onder meer door hoge snelheid van installatie, modulair, robuustheid en uniek aandrijfsysteem. Het mechanische systeem is al met succes getest door defensie en er wordt een volgende testfase gestart. Daarnaast wordt een demonstratie van een microgrid voorbereid.

BAS E-Lifters

De BAS E-Lifter is een volledig elektrische lifter voor vuilniswagens. De 100% elektrische BAS E-Lifter heeft als doel het versnellen van de elektrificatie van de afvalinzameling. In de komende 10 tot 20 jaar moeten vervuilende wagens met vervuilende lifters plaats gaan maken voor energie-neutrale en stille ergonomische oplossingen en de BAS E-Lifter speelt hierop in. De lifter is klein, krachtig en geruisloos in gebruik en bovendien milieuvriendelijk. De E-lifters zijn modulair ontworpen. Er is één standaard techniek ontwikkeld om elektrisch te kunnen heffen, schudden, en kiepen. BAS E-Lifter richt zich in eerste instantie op elektronische beladingen voor vuilniswagens maar de lifters zijn ook te gebruiken voor andere toepassingen waar afval wordt ingezameld in containers, zoals in fabriekshallen of op schepen.

Andere nieuwe innovaties zijn Vriflex, Dikat, Fair coffins en NoPalm Ingredients. In het nieuwe jaar vertellen we je graag meer over deze innovaties.

Ben jij op zoek naar manier om jouw innovatie in de markt te zetten? Klik dan hier voor meer informatie over de Innovatiemotor.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld