Tweede plaats voor Cleantech Energy Crossing

Energietransitie
26 oktober 2021

21 oktober was het zover; de uitreiking van de Sail of Papenburg Award 2021. Dit jaar ging de tweede plaats naar het programma Cleantech Energy Crossing. Op het jaarlijkse congres van Association of European Border Regions (AEBR) nam onze collega Jochem Garthoff met trots de prijs in ontvangst.

De Sail of Papenburg Award bekroont opmerkelijke prestaties van grensoverschrijdende samenwerkingsprojecten op het gebied van cultuur, economie, institutionele samenwerking, milieu en maatschappij. Zo worden goedlopende lokale initiatieven meer zichtbaar en motiveert het de regio’s ook om zich actief te blijven inzetten voor betere betrekkingen aan de Europese grenzen.

Cleantech Energy Crossing programma heeft als grensoverschrijdend samenwerkingsverband dan ook met trots deze prijs in ontvangst genomen. Het programma is gericht op verduurzaming van de bebouwde omgeving en de lokale energie-infrastructuur. Door middel van cleantech innovaties, zoals batterijtechnologie en warmte- en koudetechniek, willen ze de ontwikkelingen op het gebied van duurzamer of verminderd energieverbruik stimuleren in zowel Nederland als Duitsland.

Kiemt en EnergieAgentur NRW werken vanuit dit programma samen met meer dan 30 MKB’ers en kennis- en onderzoeksinstellingen in Nederland en Duitsland om deze productinnovaties te stimuleren. Er worden samenwerkingen gestart, evenementen georganiseerd en de voortgang en resultaten worden gedeeld. Cleantech Energy Crossing stimuleert hiermee het innoverend vermogen van het groene MKB in de grensregio en bevordert werkgelegenheid. Genoeg reden voor een prijs dus!

Bekijk de video hieronder voor een korte introductie over het Cleantech Energy Crossing programma:

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld