Connectr CafΓ© met bezoek aan REA College

Iedere eerste dinsdag van de maand is het Connectr Cafe. Een moment waarin we met elkaar bijpraten over de laatste ontwikkeling op het gebied van elektrische elektrotechniek, elektrochemische energieopslag en duurzame aandrijfsystemen.

Over REA College Arnhem Nijmegen

REA CollegeΒ ondersteunt jongeren met een grotere achterstand op de arbeidsmarkt met beroepsopleidingen en trainingen bij het vinden en behouden van passend werk. Bij REA College kun je diverse trainingen enΒ Β opleidingsrichtingen volgen. De afdeling Techniek zit op Industriepark Kleefse Waard (IPKW).

Voor wie interessant?

Ben je werkzaam in de energiesector? Ben je benieuwd naar het REA College en wat zij allemaal doen op IPKW? Dan is dit Connectr CafΓ© op 5 juli zeker interessant voor jou om te bezoeken.

Zien we je op 5 juli? Je bent van harte welkom om 16:00 uur bij Connectr in gebouw LB op Industriepark Kleefse Waard.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig.

Partners Only Event

Hoe moet de rol van Kiemt in de transities energie en circulair vorm krijgen de komende jaren? Voor welke uitdagingen staan we en waar kunnen we elkaar versterken?

Donderdag 7 juli is het Partners Only Event bij Venue13 in Velp. Een besloten bijeenkomst, speciaal voor onze partners. Genodigden zijn vanaf 14.30 uur van harte welkom..

Franske van Duuren – directeur Kiemt en host van deze middag verwelkomt iedereen. Daarna neemt Caroline Kamerbeek – bestuursvoorzitter Kiemt & Vice President Marketing, Communications, Public Affairs Energy Systems bij DNV – je mee in de toekomst met daarin Kiemt en het netwerk als transitieaanjager in Oost-Nederland. Wat hebben we van elkaar nodig om dit tot een succes te maken?

Ook komen de winnaars van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2021 aan het woord: Lourens van Dijk met de gekleurde zonnegevel & RenΓ© Cornelissen met de stikstofstripper. Waar staan ze nu? Wat hebben ze nodig? En wat kan jij als partner van Kiemt daarin betekenen?

We eindigen deze dag met prikkelende stellingen & dilemma’s over de focusgebieden. Wat vind jij? En hoe kunnen we elkaar versterken? Deel jouw visie tijdens de ronde tafeldiscussie.

Natuurlijk sluiten we deze middag af met een hapje & drankje en is er gelegenheid om te netwerken.

Ben jij er ook bij op donderdag 7 juli? Meld je dan snel aan via de link in de uitnodiging in je mailbox. We kijken er naar uit om je weer live te ontmoeten!

Inge Evenhuis

Met mijn passie voor duurzame innovaties en circulaire economie wil ik graag bijdragen aan het verduurzamen van organisaties, en daarmee de maatschappij. Ik ben er van overtuigd dat in transities, en daar buiten, het bundelen van alle krachten in de maatschappij van belang is voor het realiseren van duurzame en innovatieve oplossingen. Samenwerken is letterlijk de sleutel tot succes. “Samen komen is een begin, samen blijven is voortuitgang, samenwerken is succes.”

Early Morning Talk

Franske van Duuren directeur Kiemt tot eind 2022

Ruim vier jaar stond Luc Kikkert aan het roer van Kiemt in zijn rol als directeur. Per 1 juni heeft Luc afscheid genomen van Kiemt. We zijn hem zeer erkentelijk voor wat hij de afgelopen jaren voor Kiemt en het netwerk heeft betekend en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie bij TNO als Senior Business Developer.

Tot eind dit jaar zal Franske van Duuren de rol van directeur op zich nemen. Dit zal zij doen naast haar taak als programmamanager Circulaire Economie.

Franske – β€œIk verheug me erop Kiemt de komende maanden verder te brengen. Als directeur zal ik verantwoordelijk zijn voor de dagelijks aansturing van Kiemt met daarbij als prioriteit de continuΓ―teit van Kiemt en de samenwerking met het netwerk. Tevens blijf ik werkzaam als programmamanager circulaire economie, waarbij ik op een aantal uitvoeringstaken extern ondersteund wordt, zodat beide taken met zorgvuldigheid en aandacht kunnen worden uitgevoerd.”

De komende jaren staan in het teken van versnelling van de transitie naar een duurzame toekomst. Kiemt zal zich  ten volle inzetten om deze transitie voor de regio te ondersteunen in nauwe samenwerking met haar 130 partners in Oost-Nederland en de Provincie Gelderland.

Gelderse Innovatie Ondernemersmeeting

Het is een bijzonder jaar voor het innovatieve Gelderland. Want niet alleen mocht het in Gelderland (Heerewaarden) gevestigde bedrijf Grown.Bio de 1e prijs in ontvangst nemen van de KVK Innovatie Top 100. Daarnaast waren er nog 8 andere Gelderse bedrijven in de TopΒ  100 te vinden. Om deze innovatieve ondernemers te waarderen organiseert de provincie Gelderland een feestelijke bijeenkomst in samenwerking met KVK, RCT-Gelderland en Oost-NL op woensdag 15 juni aanstaande!

De provincie Gelderland is ontzettend trots op Gelderse ondernemers die genomineerd zijn voor KVK Innovatie Top 100, die lef en doorzettingsvermogen tonen en een neus voor innovatie hebben.

Gedeputeerde Helga Witjes aanwezig

De gedeputeerde Helga Witjes zal erbij zijn van 14:00–15:00 uur voor nadere kennismaking en waardering voor de inzet en prijswinnende producten en initiatieven van de ondernemers.

Wil jij er ook bij zijn?

Klik dan op deze link voor meer informatie en het aanmelden van deze bijeenkomst! Let op, aanmelden kan maar voor maximaal 2 personen per organisatie.

De Jan Terlouw Innovatieprijs 2022 – schrijf je nu in!

Maak jij met jouw innovatie een duurzame impact op de maatschappij? En toon je jouw innovatie vol trots aan een groot publiek? Schrijf je dan hier in voor de Jan Terlouw Innovatieprijs!

Deze innovatieprijs wordt dit najaar alweer voor de 12e keer uitgereikt en is voor de meest innovatieve en duurzame ondernemer van Oost-Nederland. Met de Jan Terlouw Innovatieprijs stimuleert Kiemt ondernemers met innovaties die een duurzame impact maken op de maatschappij.

De prijzen

De Jan Terlouw Innovatieprijs bestaat uit twee onderdelen: een hoofdprijs en een ambitieprijs.

De hoofdprijs bestaat uit 10.000 euro prijzengeld, een jaar lang Kiemt participantschap, een IP Smart scan van Octrooicentrum Nederland, onderdeel van het RVO en ruime media-aandacht.

De ambitieprijs bestaat uit 5.000 euro prijzengeld, 5 dagen advies/ondersteuning door Kiemt ter waarde van 5000 euro en een jaar Kiemt netwerkpartnerschap.

De voorwaarden

Voor welke duurzame award jouw innovatie in aanmerking komt, hangt af van de volgende criteria:

Om voor de hoofdprijs van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2022 in aanmerking te komen, dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • De innovatie is tussen 2020 en 2022 op de markt geΓ―ntroduceerd.
  • De innovatie is gericht op energietransitie en/of circulaire economie.
  • De onderneming is in de regio Oost-Nederland gevestigd en de ontwikkeling van de innovatie vindt daar ook (deels) plaats.
  • De innovatie is niet eerder genomineerd voor deze prijs.

Wil je met jouw innovatie in aanmerking willen komen voor de ambitieprijs, bedoeld als aanmoediging, dan voldoe je aan de volgende voorwaarden:

  • De onderneming is een startup of MKB met maximaal 10 werknemers.
  • De innovatie is gericht op energietransitie en/of circulaire economie.
  • De onderneming is in de regio Oost-Nederland gevestigd en de ontwikkeling van de innovatie vindt daar ook (deels) plaats.
  • De innovatie zit nog in een vroege fase van ontwikkeling.

De beoordeling voor nominatie

De inschrijvingen worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waaronder innovativiteit, duurzaamheid, de (potentiΓ«le) economische waarde en de kwaliteiten van de onderneming in het innovatietraject. Bij de ambitieprijs wordt tevens gekeken naar het stappenplan tot marktintroductie van de innovatie. Hieruit volgen de nominaties.

De jury

Nadat de genomineerden bekend zijn, is het de beurt aan de deskundige jury, bestaande uit professionals uit de branche. De jury werd de afgelopen jaren voorgezeten door naamgever Jan Terlouw. Jan Terlouw heeft besloten om zich, gezien zijn respectabele leeftijd terug te trekken als juryvoorzitter. In overleg en met enthousiaste goedkeuring van Jan Terlouw persoonlijk, stellen wij met trots de nieuwe juryvoorzitter voor de Jan Terlouw Innovatieprijs voor: Harry Webers. Harry zal de komende 4 jaar de rol van juryvoorzitter op zich nemen.

Harry Webers juryvoorzitter Jan Terlouw Innovatieprijs

Harry Webers stopte in 2013 als algemeen directeur bij Witteveen+Bos wegens het bereiken van de statutaire directieleeftijd. Daarna ging hij verder als senior adviseur, onder andere op het gebied van duurzaamheid en energie. Op 1 juli 2016 heeft hij zijn baan helemaal opgezegd bij Witteveen+Bos. Sindsdien richt hij zich volledig op uiteenlopende nevenfuncties op het gebied van β€˜people, planet, profit’. Zo is hij actief als coach en is hij plaatsvervangend voorzitter van de Commissie voor de milieueffectrapportage en voorzitter van de SER Overijssel. Hij draagt zijn missie, visie en boodschap uit in lezingen, interviews, columns en artikelen.

De uitreiking van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2022 zal plaatsvinden tijdens het congrestifal The Future of Us.

Winnaars van 2021

De afgelopen jaren mochten al vele ondernemingen de Jan Terlouw Innovatieprijs mee naar huis nemen. Vorig jaar won CCS Energie-advies de hoofdprijs met hun Bio-NP Stikstofstripper en Soluxa B.V. was de winnaar van de Ambitieprijs met hun gekleurde zonnegevel.

Winnaar 2021 Jan Terlouw Innovatieprijs

Meer informatie?

Wil je meer weten of heb je nog vragen? Voor meer informatie over de Jan Terlouw Innovatieprijs kun je contact opnemen met Nicole Coenen via coenen@kiemt.nl of 026 4461469

Nieuwe partners bij Kiemt

DeΒ aangesloten partners van Kiem vormen een hecht innovatienetwerk waarin kansen worden benut door effectief te scouten, screenen en ondersteunen. Door de juiste mensen, initiatieven en projecten op regionaal, nationaal of internationaal niveau met elkaar te verbinden, krijgen ideeΓ«n de kans zich te ontwikkelen tot vernieuwende, levensvatbare en duurzame producten, diensten of bedrijven. Want alleen door samenwerking kunnen we de huidige uitdagingen aangaan en tot een succes brengen!

In kwartaal 1 van 2022 sloten de volgende partners zich aan:

Van Hall Larenstein

De lectoren, onderzoekers, docenten en studenten van deze hogeschool doenΒ samen met partners uit het werkveld kwalitatief hoogwaardig praktijkgericht onderzoek. Het levert innovatieve oplossingen voor vraagstukken uit het (internationale) bedrijfsleven en de maatschappij voor een duurzamere wereld.Β De onderzoeksresultaten worden ook gebruikt in het onderwijs. Op die manier verwerven studenten competenties die voldoen aan de eisen van het werkveld. Γ‰n draagt het onderzoek direct bij aan de missie van deze school: professionals opleiden die bijdragen aan een duurzame en betere wereld.
www.hvhl.nl

VIRO Arnhem

VIRO is een open en vooruitstrevend ingenieursbureau: ze helpen hun klanten om succesvolle verbindingen te maken tussen technologie, ambitie, innovatie en prestatie. Vanuit hun vestigingen in Nederland, Duitsland en BelgiΓ« werken zij wereldwijd voor de aerospace, attractiebouw, automotive, defensie, energie, food, industriΓ«le & utiliteitsbouw, maritieme sector, procesindustrie en semi-conductor industrie.
www.viro-group.com

Dirk Jan van Dalfsen

Paraveternair Dirk Jan van Dalfsen is de initiatiefnemer van een onderzoek naar schapenwol geschikt als meststof. Het omzetten van schapenwol naar een meststof is nieuw voor Nederland, nu wordt het bij het bedrijfsafval gestort en verbrand. Door het in de natuur terug te brengen is er onder andere minder CO2 uitstoot. Momenteel loopt er een subsidieaanvraag voor dit onderzoek. Dirk Jan van Dalfsen is deelnemer van onze Innovatiemotor programma en is netwerkpartner.
www.dirkjanvandalfsen.nl

HyET Hydrogen

HyET Hydrogen is een toonaangevend bedrijf op het gebied van elektrochemische waterstofcompressie, opgericht in 2008. HyET heeft in 2017 de eerste commercieel levensvatbare elektrochemische waterstofcompressor (EHPC), de HCS 100, geΓ―ntroduceerd. Hun gefaseerde aanpak biedt een duidelijk beeld van opties en resulteert in producten die voldoen aan de eisen van de klant.
www.hyethydrogen.com

Hyster-Yale group

Hyster-Yale Group, Inc. in Nijmegen is een dochteronderneming van Hyster-Yale Materials Handling, Inc. (HYMH). In hun fabriek bij de haven van Nijmegen ontwerpen, testen, produceren, verkopen en leveren ze een uitgebreide lijn heftrucks en aftermarket-onderdelen. In Nijmegen ontwerpen, testen en leveren ze voornamelijk trucks. Bij Hyster-Yale Group is het doel niet alleen om de best mogelijke heftrucks te bouwen, maar ook om oplossingen te creΓ«ren die de algehele efficiΓ«ntie en effectiviteit van de bedrijfsactiviteiten van onze klanten verbetert. Ontwikkelen en innovatie staan hoog in het vaandel.
www.hyster-yale.com

Kranji Solutions R&D Lab

Kranji Solutions Pte Ltd is een Singaporees procesadviesbureau opgericht in 2008 door 3 Nederlanders. Het bedrijf richt zich op het verbeteren van fasescheiding en warmteoverdracht, voornamelijk voor de olie- en gassector. Als onafhankelijk consultant assisteerde Kranji Solutions bij vele root cause analyse, trouble shooting, capacity increase en ontwikkelings projecten (R&D) voor eindgebruikers. In 2018 verhuisde Kranji het R&D lab van het Verenigd Koninkrijk naar Industriepark Kleefse Waard. In dit lab kunnen ze allerlei meerfasige experimenten uitvoeren.
www.kranjisolutions.com

LeanENT BV

LeanENT bestaat uit een team van zeer enthousiaste, betrokken en bedreven consultants. Ze begeleiden sinds 2003 organisaties in uiteenlopende disciplines bij de implementatie van lean. Hun doel is om samen met medewerkers, organisaties in beweging te krijgen en te houden.
www.leanent.nl

Pureps BV

Pureps is deelnemer van ons Innovatiemotor programma en heeft een proces ontwikkelt op labschaal waarmee afvalpiepschuim (EPS) belast met schadelijke brandvertrager weer omgezet kan worden naar haar basisgrondstof styreen waardoor dit materiaal daadwerkelijk circulair wordt gemaakt. Een belangrijke onderscheidende factor is dat dit proces met brandvertrager en andere verontreinigd materiaal kan verwerken waardoor het post use materiaal uit de bouw kan verwerken iets dat met andere processen niet mogelijk is. Het post use materiaal uit de bouw vormt het grootste deel van de afvalstroom op de markt.
www.pureps.nl

 

Saxion Ondernemers Award

Op woensdag 1 juni rijkt kiemt partner Saxion hun Saxion Ondernemers Award uit. Met deze mooie prijs en waardevolle prijzenpakketten geeft Saxion hun studentondernemers een welverdiend podium in Deventer.Β 

De Saxion Ondernemers Award wordt jaarlijks uitgereikt aan ondernemende studenten van Saxion. Het is een wedstrijd met afvalrondes waarbij je in twee voorrondes toewerkt naar een Grande Finale met een waardevol prijzenpakket, ter waarde van €10.000. Het volledige programma van de finale vind je hier.

Wil jij bij dit fysieke event aansluiten in Deventer op 1 juni?
Meld je dan hier aan.

Oost-Nederland Uitgelicht

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld