Terugblik op de Early Morning Talk β€˜Van het gas af wordt makkelijker’

Energietransitie
Matching en samenwerking
6 april 2023

Op 4 april vond weer een Early Morning Talk plaats, waarin werd gediscussieerd over de uitdagingen van het verduurzamen van woningen en het overstappen van aardgas naar duurzame alternatieven. Met 3,4 miljoen mensen in de provincies Gelderland en Overijssel die wonen in 1,5 miljoen huizen, is het verminderen van aardgasgebruik een cruciale stap om de CO2-uitstoot te verminderen en klimaatdoelstellingen te behalen.

Tijdens de Early Morning Talk werden verschillende projecten besproken, waaronder het RAAK project “Zon als Bron voor de Warmtepomp”, dat onderzoekt hoe zonne-energie kan worden gebruikt als bron voor warmtepompen. Er werd gekeken naar verschillende mogelijkheden om woningen aardgasvrij te maken, zoals het gebruik van warmtepompen of waterstof als alternatieven voor aardgas.

Een van de uitdagingen die werd besproken, was de scholing van monteurs en installateurs om de transitie naar aardgasvrije verwarmingssystemen te versnellen. Het is essentieel om voldoende goed opgeleide professionals te hebben die bekend zijn met de nieuwe technologieΓ«n om de verduurzaming van woningen te realiseren.

In de live chat tijdens de uitzending werden er vragen gesteld die niet aan bod kwamen in de discussie. De vragen en antwoorden zijn hier te vinden.

Meer uitzendingen waar je energie van krijgt

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld