Terugblik Early Morning Talk van 23.11.2021

‘Hoe draagt jouw onderneming bij aan de klimaatopgaven?’ Dinsdag 23 november gingen wij weer live met onze Early Morning Talk! Deze keer namen we je mee in het onlangs uitgekomen IPCC klimaatrapport en tipten we een aantal punten aan wat ons te wachten staat.

Tijdens de life uitzending proberen we uiteraard zoveel mogelijk vragen uit de chat direct te beantwoorden. Maar helaas kon niet alles aan bod komen. Daarom hieronder de vragen die nog niet behandelt zijn in de uitzending:

Hebben jullie voor diervoeding wel eens nagedacht over het gebruik van Lupine i.p.v. soja? – Aan Camiel van Houtert
Zeker aan gedacht. Lupine mist echter enkele essentiële aminozuren die in sojaschroot wel aanwezig zijn. Er wordt vaak in zijn algemeenheid over eiwitten gesproken maar het ene eiwit is het andere niet. Vandaar dat het best een lastig vraagstuk is.
Toch dank voor de interesse en het meedenken!

Regelgeving is mooi. Maar wie gaat het controleren? – Aan Michiel Westerhoff
In april van dit jaar heeft de Europese Commissie de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aangenomen. Deze regelgeving verplicht bedrijven vanaf 2023 te rapporteren over de milieu- en sociale impact van bedrijfsactiviteiten, en verplicht om deze informatie te extern laten toetsen, bijvoorbeeld door een accountant.

Heb je de uitzending helaas gemist? Kijk hem dan hieronder terug:

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required