Start van business cluster HyNed

Het waterstof business cluster HyNed, onder aanvoering van Kiemt partner Hymove, ondertekende een convenant met de rijksoverheid om ten minste 3 jaar samen op te trekken bij samenwerking met Chinese partijen op het gebied van waterstof. Gelderse commissaris John Berends en mr Zhang Guosheng,  economic counselor van de ambassade van China, waren bij de aftrap aanwezig. Andere deelnemers zijn Nedstack, HAN, KIWA en Hyet. Gelderland en Oostnl ondersteunen het cluster bij verdere ontwikkeling. Het cluster ontstond tijdens de Chinese handelsmissie in september vorig jaar. De PIB regeling van het rijk vormde de basis voor de samenwerking en bijhorend convenant.

Ondanks de corona problemen in eigen land en het feit dat deze week het Chinese nieuwjaar wordt gevierd, nam de counselor na het officiële gedeelte ruim de tijd om over verdere samenwerking te praten. Zo zal de vierde editie van het Sino-Dutch Trade and Investment Forum in de loop van het jaar in Gelderland plaats vinden en is een volgende handelsmissie in voorbereiding.

Deelname aan het cluster staat onder bepaalde voorwaarden open voor waterstof partijen uit Nederland met ambities in China.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required