Pionieren met waterstof met H2-Drive

19 mei 2020

Minimaal 90 waterstofauto’s in en om Arnhem, dat is het doel van gemeente Arnhem en provincie Gelderland. Waterstofauto’s stoten geen CO2 en fijnstof uit, en verbeteren zo de luchtkwaliteit in de regio. Jan van der Meer, gedeputeerde Energietransitie en milieu van provincie Gelderland: β€œDe lucht moet snel schoner worden Γ©n we moeten tempo maken in de overschakeling naar nieuwe energie. Waterstof is veelbelovend, daarom moeten we versnellen en ben ik blij met dit project.”

Om zo veel mogelijk mensen te stimuleren voor waterstof te kiezen, stellen gemeente Arnhem en provincie Gelderland hiervoor subsidie beschikbaar. Ze hebben marktpartijen uitgenodigd een voorstel te doen hoe ze zo veel mogelijk waterstofauto’s in Arnhem en omgeving willen laten rijden. Een consortium van vijf organisaties had het beste plan om waterstofrijden te stimuleren. Dit consortium bestaat uit Gloedcommunicatie, H4 Lease, Herwers, Stichting Kiemt en KplusV. Samen bedachten zij H2-Drive: een project dat waterstofrijders een H2-Stimuleringspakket biedt met onder andere 50% korting op tanken en diverse andere voordelen.

Arnhem stimuleerde al langer en op allerlei manieren een duurzame leefomgeving en duurzame energie, bijvoorbeeld in het programma New energy made in [Arnhem]. Het project H2-Drive past hier dan ook perfect bij.

Bekijk de pluspunten van waterstofrijden en de voordelen van het H2-Stimuleringspakket op www.h2-drive.nl.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld