Nomineer nu voor de Jan Terlouw Innovatieprijs!

“Het is zeer eervol voor me dat mijn naam aan de innovatieprijs is verbonden. We zullen de eerste helft van deze eeuw moeten leren duurzaam te handelen. Daar is een gezamenlijke inspanning van wetenschap/technologie, bedrijfsleven, consumenten en politiek voor nodig. Ik hoop en vertrouw dat het instellen van de prijs daar een positieve bijdrage aan zal leveren. Laat het zijn als een sneeuwbal, die groeit naarmate hij verder rolt”. Jan Terlouw.

U kunt (meerdere) bedrijven nomineren via deze link:

Tijdens het Kiemt Najaarscongres op maandag 1 oktober zal de Jan Terlouw Innovatieprijs worden uitgereikt. Het is voor bedrijven mogelijk om zich tot 20 augustus aan te melden voor de prijs. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om ook andere bedrijven te nomineren voor deze prijs. Wil je een innovatief en duurzaam bedrijf in het zonnetje zetten? Meld hen dan aan! Eind augustus zal een expertcomité de genomineerden voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2018 bekend maken.

Over de Jan Terlouw Innovatieprijs

De Jan Terlouw Innovatieprijs is een prijs voor duurzame en innovatieve ondernemingen die sinds 2011 jaarlijks door Stichting Kiemt wordt uitgereikt. De prijs richt zich op bewezen excellentie, als erkenning voor ondernemers die succesvol zijn in het ontwikkelen van innovaties. Ondernemers die hun innovatie tussen 2016 en 2018 in de markt hebben geïntroduceerd, of dit op korte termijn zullen doen, komen in aanmerking. De hoofdprijs omvat 10.000 euro prijzengeld en ruime media-aandacht.

Naast deze hoofdprijs is er een ambitieprijs. Deze prijs is bedoeld als aanmoediging, gericht op startups en klein MKB (max. 10 werknemers) die werken aan de ontwikkeling van duurzame innovaties, maar die nog in een vroegere fase van ontwikkeling zitten. De ambitieprijs omvat 5.000 euro prijzengeld en 5 dagen advies/ondersteuning door Kiemt.

De criteria

Alle nominaties worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waaronder innovativiteit, duurzaamheid, de (huidige en potentiële) economische waarde en de kwaliteiten van de onderneming in het innovatietraject. Bij de ambitieprijs wordt tevens gekeken naar het stappenplan tot marktintroductie van de innovatie.

Er is een aantal selectiecriteria om voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2018 in aanmerking te komen: Zo moet het gaan om een innovatie op het terrein van Energie- en Milieutechnologie, Biobased Economy of Circulaire Economie. De onderneming moet in de regio Oost-Nederland gevestigd zijn en de ontwikkeling van de innovatie moet daar ook (deels) plaatsvinden. Een innovatie mag niet eerder genomineerd zijn voor deze prijs.

Nomineer nu bedrijven

U kunt (meerdere) bedrijven nomineren via deze link:

Het programmamanagement van Kiemt screent elke nominatie op de algemene criteria voor deelname. Eind augustus worden de genomineerden geselecteerd. Tijdens het Kiemt Najaarscongres op 1 oktober presenteren alle genomineerden voor een expertcomité die vervolgens de winnaars kiest. Het beoordelende expertcomité bestaat uit vier vertegenwoordigers van participanten uit het Kiemt-netwerk onder voorzitterschap van Jan Terlouw.


 

Mocht u vragen hebben over de prijs, neem dan contact op met Maarten de Vries ( (026) 446 14 69 of m.devries@kiemt.nl).

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required