NNTS: Van één student naar zestig professionals
No Nonsense Technical Solutions (NNTS) is een engineeringsbureau dat academische kennis levert aan bedrijven en overheden die op zoek zijn naar praktische oplossingen voor hun ideeën. Het is in 2015 opgericht door één student, Jurre Kuiper, en werkt momenteel met 60 studenten. Het concept van NNTS is uniek.
βWij hebben een grote poule van studenten die allemaal verschillende technische studies doen. Per project gebruiken wij de ideale mix van verschillende studenten om kennis te leveren. Op een toegankelijke manier. Geen poespas. Gewoon hoe het isβ, aldus Auke Reitsma, de Communicatiespecialist van NNTS. Het bedrijf is ontstaan doordat oprichter Jurre Kuijper zag dat er een gat zit tussen bedrijven, overheden en academische kennis. Met NNTS is het voor bedrijven erg makkelijk om kennis op te halen. Aan opdrachten is er op dit moment dan ook geen gebrek. Zij hebben zeven grote projecten lopen.
βHet is een win-win situatie. Wij bieden unieke kennis die is opgebouwd uit een mix van verschillende studierichtingen. Doordat wij met studenten werken zijn wij vrij goedkoop. Wij exploiteren zelf verder geen producten en zijn dus volledig onafhankelijk. Bovendien hebben wij door de grote poule geen wachttijden.β
Rol Kiemt
Als Auke gevraagd wordt naar de rol van Kiemt is hij helder. βKiemt stelt NNTS in staat om in contact te komen met bedrijven uit de cleantech sector, die NNTS mogelijk verder kan helpen om hun doelen te bereiken. Daarnaast geeft Kiemt aan NNTS de mogelijkheid betrokken te raken bij duurzame initiatieven en deel te nemen aan evenementen op dit gebied. β
Duurzaamheidsambities gemeenten
NNTS heeft voornamelijk opdrachten die gericht zijn op innovaties. Duurzaamheid speelt hier een grote rol in. Dit geldt met name voor opdrachten die zij van gemeenten krijgen. Veel gemeenten hebben erg ambitieuze doelen op het gebied van duurzaamheid. Tegelijkertijd hebben gemeenten vaak behoefte aan technische ondersteuning. Hier komt NNTS in beeld. βEnschede, Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland, Losser, Rotterdamβ, somt DaniΓ«l van den Heuvel op, de Accountmanager van NNTS. Allemaal gemeenten die zij van advies voorzien hebben. Rotterdam springt in het oog. Waarom schakelt de tweede grootste gemeente de hulp in van Twentse studenten?
βDe gemeente Rotterdam heeft voor een pilot geΓ«xperimenteerd met riothermie (het opwekken van warmte uit rioolwater red.). Zij hebben hier erg veel data over verzameld, met veel ondergrondse sensoren. Door de hoeveelheid data waren de uitkomsten onoverzichtelijk. Wij hebben deze data geanalyseerd en op basis daarvan adviezen gegeven.β, aldus DaniΓ«l van den Heuvel. EΓ©n van de adviezen was om riothermie met name toe te passen bij haven- en industriegebieden. Het rioolwater heeft daar namelijk een hogere temperatuur.
Energietransitie
Niet alleen gemeenten zijn ambitieus. Ook bij NNTS zijn ze erg ambitieus. Zij willen uitbreiden naar andere steden met technische studies en hun poule van studenten uit te breiden naar 200, om een kennispartner te worden in heel Nederland. Hun beweegredenen zijn nobel. βWat ons beweegt is dat wij de academische kennis haar het bedrijfsleven en overheden willen brengen, op een duurzame manier. Om mee te helpen aan de energietransitie. Zodat wij deze aarde een beetje mooi houden.β, zegt Auke Reitsma. DaniΓ«l knikt instemmend mee.
Wil jij in contact komen met NNTS om te kijken of zij iets voor jou kunnen betekenen? Bezoek dan de website!
Lees meer: