Nieuwe subsidie voor internationaal ondernemen

Sinds 15 januari 2019 kunnen bedrijven een aanvraag indienen voor de DHI subsidie. De subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten (DHI). De regeling richt zich op mkb-ondernemingen met internationale ambities.

De regeling is een initiatief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het doel is om internationale sucessen van Nederlandse ondernemingen te stimuleren én bij te dragen een duurzame lokale ontwikkelingen. De subsidie kan gebruikt worden voor demonstratieprojecten, investeringsvoorbereidingsprojecten en haalbaarheidsstudies.

Financiën
De minimale subsidie voor een DHI-project is € 25.000. Dit betekent dat de subsidiabele projectkosten minimaal € 50.000 zijn. De maximale subsidie bij een demonstratieproject is € 200.000 per project. Voor haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten is dit € 100.000

Aanvragen
Om de subsidie aan te vragen moet de ondernemer behoren tot het MKB. Ook moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Voor meer informatie kunt u naar de website van het RvO.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required