Nieuwe partners bij Kiemt

Matching en samenwerking
28 april 2022

De aangesloten partners van Kiem vormen een hecht innovatienetwerk waarin kansen worden benut door effectief te scouten, screenen en ondersteunen. Door de juiste mensen, initiatieven en projecten op regionaal, nationaal of internationaal niveau met elkaar te verbinden, krijgen ideeΓ«n de kans zich te ontwikkelen tot vernieuwende, levensvatbare en duurzame producten, diensten of bedrijven. Want alleen door samenwerking kunnen we de huidige uitdagingen aangaan en tot een succes brengen!

In kwartaal 1 van 2022 sloten de volgende partners zich aan:

Van Hall Larenstein

De lectoren, onderzoekers, docenten en studenten van deze hogeschool doen samen met partners uit het werkveld kwalitatief hoogwaardig praktijkgericht onderzoek. Het levert innovatieve oplossingen voor vraagstukken uit het (internationale) bedrijfsleven en de maatschappij voor een duurzamere wereld. De onderzoeksresultaten worden ook gebruikt in het onderwijs. Op die manier verwerven studenten competenties die voldoen aan de eisen van het werkveld. Γ‰n draagt het onderzoek direct bij aan de missie van deze school: professionals opleiden die bijdragen aan een duurzame en betere wereld.
www.hvhl.nl

VIRO Arnhem

VIRO is een open en vooruitstrevend ingenieursbureau: ze helpen hun klanten om succesvolle verbindingen te maken tussen technologie, ambitie, innovatie en prestatie. Vanuit hun vestigingen in Nederland, Duitsland en BelgiΓ« werken zij wereldwijd voor de aerospace, attractiebouw, automotive, defensie, energie, food, industriΓ«le & utiliteitsbouw, maritieme sector, procesindustrie en semi-conductor industrie.
www.viro-group.com

Dirk Jan van Dalfsen

Paraveternair Dirk Jan van Dalfsen is de initiatiefnemer van een onderzoek naar schapenwol geschikt als meststof. Het omzetten van schapenwol naar een meststof is nieuw voor Nederland, nu wordt het bij het bedrijfsafval gestort en verbrand. Door het in de natuur terug te brengen is er onder andere minder CO2 uitstoot. Momenteel loopt er een subsidieaanvraag voor dit onderzoek. Dirk Jan van Dalfsen is deelnemer van onze Innovatiemotor programma en is netwerkpartner.
www.dirkjanvandalfsen.nl

HyET Hydrogen

HyET Hydrogen is een toonaangevend bedrijf op het gebied van elektrochemische waterstofcompressie, opgericht in 2008. HyET heeft in 2017 de eerste commercieel levensvatbare elektrochemische waterstofcompressor (EHPC), de HCS 100, geΓ―ntroduceerd. Hun gefaseerde aanpak biedt een duidelijk beeld van opties en resulteert in producten die voldoen aan de eisen van de klant.
www.hyethydrogen.com

Hyster-Yale group

Hyster-Yale Group, Inc. in Nijmegen is een dochteronderneming van Hyster-Yale Materials Handling, Inc. (HYMH). In hun fabriek bij de haven van Nijmegen ontwerpen, testen, produceren, verkopen en leveren ze een uitgebreide lijn heftrucks en aftermarket-onderdelen. In Nijmegen ontwerpen, testen en leveren ze voornamelijk trucks. Bij Hyster-Yale Group is het doel niet alleen om de best mogelijke heftrucks te bouwen, maar ook om oplossingen te creΓ«ren die de algehele efficiΓ«ntie en effectiviteit van de bedrijfsactiviteiten van onze klanten verbetert. Ontwikkelen en innovatie staan hoog in het vaandel.
www.hyster-yale.com

Kranji Solutions R&D Lab

Kranji Solutions Pte Ltd is een Singaporees procesadviesbureau opgericht in 2008 door 3 Nederlanders. Het bedrijf richt zich op het verbeteren van fasescheiding en warmteoverdracht, voornamelijk voor de olie- en gassector. Als onafhankelijk consultant assisteerde Kranji Solutions bij vele root cause analyse, trouble shooting, capacity increase en ontwikkelings projecten (R&D) voor eindgebruikers. In 2018 verhuisde Kranji het R&D lab van het Verenigd Koninkrijk naar Industriepark Kleefse Waard. In dit lab kunnen ze allerlei meerfasige experimenten uitvoeren.
www.kranjisolutions.com

LeanENT BV

LeanENT bestaat uit een team van zeer enthousiaste, betrokken en bedreven consultants. Ze begeleiden sinds 2003 organisaties in uiteenlopende disciplines bij de implementatie van lean. Hun doel is om samen met medewerkers, organisaties in beweging te krijgen en te houden.
www.leanent.nl

Pureps BV

Pureps is deelnemer van ons Innovatiemotor programma en heeft een proces ontwikkelt op labschaal waarmee afvalpiepschuim (EPS) belast met schadelijke brandvertrager weer omgezet kan worden naar haar basisgrondstof styreen waardoor dit materiaal daadwerkelijk circulair wordt gemaakt. Een belangrijke onderscheidende factor is dat dit proces met brandvertrager en andere verontreinigd materiaal kan verwerken waardoor het post use materiaal uit de bouw kan verwerken iets dat met andere processen niet mogelijk is. Het post use materiaal uit de bouw vormt het grootste deel van de afvalstroom op de markt.
www.pureps.nl

 

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld