Miljoenen voor innovatieve energieopslag Elestor

22 juli 2019

Koolen Industries investeert meerdere miljoenen in Elestor, een bedrijf dat energie opslagsystemen voor elektriciteit maakt. Ook EIT InnoEnergy, een van de vroege investeerders van Elestor, besloot in deze ronde mee te investeren, waarmee het totaal geΓ―nvesteerde kapitaal fors toeneemt.

Na jaren van onderzoek en ontwikkeling staat Elestor op het punt om een revolutionaire waterstofbromide flow batterij op de markt te brengen. Deze technologie is een belangrijke stap richting elektriciteitsopslag tegen lage kosten, op grote schaal. Een belangrijke schakel in de energietransitie. Met de overeenkomst tussen Koolen Industries en Elestor, leggen de bedrijven een fundament voor een snelle groeifase van Elestor’s opslagsystemen en brengen daarmee het doel van beide ondernemingen dichterbij: duurzame energie altijd en voor iedereen beschikbaar, op een betrouwbare en veilige manier.

Kees Koolen, eigenaar van het clean energy conglomeraat Koolen Industries, voorheen CEO van booking.com en vroege investeerder van Uber: β€œElestor’s opslag systemen zijn ontwikkeld voor stationaire toepassingen op grote schaal, waarbij de opslagkosten per kWh indrukwekkend laag zijn. Elestor heeft een veelbelovende technologie ontwikkeld en is een goede toevoeging aan de Koolen Industries groep. De verschillende technologieΓ«n van onze investeringen zijn complementair en bedienen verschillende toepassingen en markten. Hierdoor kunnen we binnen de samenwerking kant en klare oplossingen bieden, voor elke vraag, in alle markten, en desgewenst op zeer grote schaal. De unieke flow batterij technologie van Elestor past perfect in deze strategie.”

Wiebrand Kout (oprichter & CTO van Elestor) voegt toe: β€œOpslag tegen lage kosten is essentieel om deze missie te volbrengen, en precies hier vinden Koolen Industries en Elestor elkaar. De Elestor batterij is revolutionair omdat het gebruik maakt van extreem goedkope actieve materialen. Koolen Industries heeft toegang tot samenhangende technologieΓ«n. Samen is dit de sleutel tot het betaalbaar maken van duurzame energie.”

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld