MeteoViva en Fraport winnen de dena Energy Efficiency Award 2018

8 december 2018

Β Het hoofdkantoor van Fraport AG (beheerder van o.a. Frankfurt airport) is een nieuw gebouw met daarin de modernste klimaattechnologie. Niettemin is de digitale oplossing van MeteoViva, MeteoViva Climate, erin geslaagd om de energiekosten met 19Β procent te verlagen.

Beide bedrijven hebben daarom de prestigieuze Energy Efficiency Award van het Duitse Energie Agentschap (dena) gewonnen. In de categorie energie-efficiΓ«ntie: van slim tot digitaal, hebben ze laten zien hoe MeteoViva Climate in staat is gebouw gerelateerde gegevens intelligent te gebruiken om zo de klimaatinstallatie nog energie-efficiΓ«nter, nog duurzamer, aan te sturen.
Binnen twee jaar na de start daalde dan ook de CO2-uitstoot met 20%. Een succes dat misschien zal verbazen. Het kantoor- en administratiegebouw op de luchthaven van Frankfurt is namelijk DGNB Platinum-gecertificeerd.

“Het feit dat we zulke hoge besparingen kunnen realiseren, zelfs in een gebouw dat is gebouwd volgens de laatste ecologische richtlijnen, toont het potentieel van onze toekomstgerichte aanpak”, benadrukt Dr. Stefan Hardt, Managing Director van MeteoViva GmbH.

Voor Fraport bevestigt deze prijs zijn engagement voor duurzaamheid. Tegen 2030 wil het bedrijf zijn CO2-uitstoot binnen het gehele concern gehalveerd hebben. “Dit doel weerspiegelt onze verantwoordelijkheid en vormt een belangrijk onderdeel van onze bijdrage aan de bescherming van het klimaat,” legt Dr. Stefan Schulte, CEO van Fraport AG uit. “De samenwerking met MeteoViva is daarom een belangrijke mijlpaal op weg naar verbetering van de energie-efficiΓ«ntie van onze gebouwen, faciliteiten en processen.” Fraport AG gaat MeteoViva Climate nu ook in zijn andere gebouwen gebruiken.

De dena-competitie erkent projecten die een speciale impact hebben op de energietransitie. Aan de dena Energy Efficiency Award 2018 hebben in totaal 104 bedrijven uit Duitsland en Europa deelgenomen, waarvan 14 door de jury zijn genomineerd.

MeteoViva GmbH
MeteoViva Climate is ontwikkeld door het technologie bedrijf MeteoViva GmbH uit JΓΌlich (D): Deze IoT-oplossing maakt intelligent gebouwenbeheer mogelijk en heeft al meer dan 3 miljoen draaiuren bij klanten over de hele wereld. Het gepatenteerde systeem werkt proactief, zelflerend, vermindert eenduidig de operationele- en energiekosten en tevens de CO2-uitstoot.

MeteoViva Climate is het ideale systeem voor gebouweigenaren, facility managers en gebruikers van commercieel vastgoed. MeteoViva GmbH heeft 25 werknemers, filialen in Zwitserland en de VS. MeteoViva heeft in de Benelux Crijns Energy Controlling als partner voor zijn activiteiten.

Fraport AG
Fraport AG is een van de toonaangevende internationale bedrijven in de luchthavensector en opereert op 30 luchthavens op vier continenten. In 2017 genereerde de Groep een omzet van € 2,93 miljard met een jaarlijks resultaat van ongeveer € 360 miljoen. In 2017 gebruikten meer dan 119 miljoen passagiers de luchthavens met een Fraport-aandeel van meer dan 50 procent. “Een goede reis! Wij zorgen ervoor “, is dan ook Fraport’s mission statement.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld