Kansen voor sterkere waterstof samenwerking en innovatie tussen China en Nederland

Op donderdag 29 oktober 2020 vond een online Sino-Dutch H2 forum plaats. Bijna 100 overheidsvertegenwoordigers, H2 experts en ondernemers uit China en Nederland gingen in gesprek over de recente ontwikkelingen in de Chinese waterstofwereld, en hoe Nederlandse expertise hier op in kan spelen. Uit de gesprekken werd duidelijk dat de ontwikkelingen binnen de waterstof sector voor zowel China als Nederland grote potentie heeft en nieuwe kansen biedt voor sterke samenwerkingen. 

HyNed, het Dutch Hydrogen Network, organiseerde het Chinees-Nederlandse H2 Forum om de Nederlandse kennis over H2 technologie te verbinden met de Chinese markt. Tijdens het event zijn de recente ontwikkelingen op zowel de Europese als de Chinese markt voor waterstof batterijen en het laatste onderzoek naar de toeleveringsketen van waterstof in de binnenvaart besproken.

Nieuwe kansen door veranderend beleid

Het Chinese beleid is in de afgelopen maanden drastisch veranderd. Het land heeft zich als doel gesteld om in 2060 energie-neutraal te zijn. Waterstof is hierin een belangrijke speler. Subsidies op batterij-elektrische auto’s worden versneld afgebouwd en die voor waterstofvoertuigen zijn sterk gegroeid. Niet alleen voor de voertuigen zelf maar ook voor de benodigde infrastructuur voor de productie en distributie van waterstof.

Over HyNed

HyNed is een uniek netwerkplatform voor het introduceren van Nederlandse waterstoftechnologieën op de Chinese markt, en wordt geleid door Kiemt partner Hymove. Vorig jaar ondertekende de betrokken partijen een convenant met de rijksoverheid om ten minste drie jaar samen op te trekken bij samenwerking met Chinese partijen op hetgebied van waterstof.

Voor meer informatie over HyNed, klik hier.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required