24 april 2018

Kansen voor export met GO4EXPORT

Op de StartupDelta Summit lanceerde GO4EXPORT twee extra instrumenten die ondernemers ondersteunen bij hun exportambities: de agrofoodmakelaar en de export voucher.

‘Met GO4EXPORT zetten we een uniek programma neer dat ondernemers uit Gelderland en Overijssel echt een stap verder gaat brengen met exportplannen. Ondernemers worden binnen dit programma met elkaar verbonden, kunnen hun netwerk uitbreiden en hun kennis vergroten. Daarnaast organiseren we een groot aantal activiteiten in binnen- en buitenland, zoals handelsmissies’, aldus Remco Lucassen, projectleider Oost NL.

Agrofoodmakelaar
Een nieuw element in het programma is de agrofoodmakelaar in de persoon van Jochem Wolthuis. Hij gaat zich binnen het programma inzetten om de samenwerking in de grensregio met Duitsland verder vorm te geven en zal er onder andere voor zorgen dat ondernemers beter voorbereid de Duitse markt betreden. Jochem Wolthuis heeft een groot netwerk en veel ingangen binnen de Duitse markt. ‘Handel begint vaak bij samenwerking en daar ga ik ondernemers mee helpen’, aldus Jochem Wolthuis, agrofoodmakelaar Oost NL.

Export voucher
Eveliene Langedijk, CEO UVS Industry Solutions, kreeg een export voucher uitgereikt uit handen van special envoy van StartupDelta, Constantijn van Oranje. ‘Dankzij de exportvoucher ben ik in de gelegenheid om ons promotiemateriaal in het Duits te laten vertalen zodat we straks op de Duitse beurzen goed voor de dag kunnen komen. GO4EXPORT heeft me ook in contact gebracht met diverse mooie contacten in Duitsland. Zo kunnen we een vliegende start maken met onze exportplannen richting Duitsland’.

De vouchers van GO4EXPORT kunnen aangevraagd worden via De Groeiversneller. De Groeiversneller is het Gelderse ondersteuningsprogramma voor groeiende ondernemers. Deze exportvouchers hebben een maximale waarde van €10.000,- en kunnen ingezet worden voor bijvoorbeeld het doen van marktonderzoek, het maken van promotiemateriaal voor internationaal beursdeelname of het doen van een taaltraining.


GO4EXPORT is een uitvoeringsprogramma van provincie Gelderland en Overijssel.
Programmamanagement: Oost NL.
Samenwerkende partners: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Kamer van Koophandel, Kiemt, Food Valley, WTC Arnhem Nijmegen, Health Valley, Koninklijke Metaalunie, MKB Deventer, VMO, Saxion, Trade Office Zwolle, WTC Twente, VNO NCW Midden, Novel-T.

Terug naar overzicht

Deel deze pagina:

Recent nieuws & events Meer nieuws & events

Partnerschap met DNHK

Sinds kort zijn we lid van de Duits Nederlandse handelskamer (DNHK). Het Kiemt netwerk begeeft zich met diverse…

Van startup naar Silicon Valley

Het is Sensfix gelukt om binnen één jaar van startup in Gelderland naar Silicon Valley in USA te…

Events

Early Morning Toast 24 mei – meld je aan!

Op deze ontbijtsessie gaan we je informeren over de beschikbare middelen en instrumenten voor het bevorderen van succesvol…

Samenwerking in de grensregio bekrachtigd

Provincie Gelderland en Nordrhein-Westfalen gaan de samenwerking van startups aan weerszijden van de grens versterken. Hiervoor tekenden gedeputeerde…