Interreg-programma STEPS voor innovatieve energieopslag open!

11 januari 2021

Vanaf vandaag tot en met 1 februari 2021 kunnen mkb’ers een aanvraag indienen voor kennis- en bedrijfsondersteuning vanuit het nieuwe Interreg-programma ‘STorage of Energy & Power Systems’ (STEPS).

Het is een nieuw programma wat ondersteuning biedt aan mkb’ers uit Noordwest-Europa (NWE) bij het op de markt brengen van hun innovatieve oplossingen voor energieopslag. STEPS stimuleert hiermee de samenwerking en versterkt het concurrentievermogen van bedrijven in de regio, waardoor Noordwest-Europa wereldwijd een prominente positie krijgt op het gebied van duurzame innovatieve energieopslagoplossingen.

Wat biedt STEPS?

Door middel van een gebruikersgerichte, vraagestuurde aanpak via fieldlabs, kunnen mkb’ers hun producten dichter bij de markt brengen. Dit zijn testomgevingen waarin de opwek en distributie van elektriciteit samen wordt gebracht met ontwikkelaars van energieopslag producten. Het voordeel hiervan is dat bedrijven hun producten verder kunnen ontwikkelen specifiek voor een regio in Noordwest-Europa, waardoor opschaling en groei ook wordt bevorderd. Daarnaast biedt STEPS deskundig advies over juridische, markt- en bedrijfsmodellen over het bereiken van nieuwe klanten en succesvolle groei.
Het programma zal 40 bedrijven ondersteunen met een competitief voucherprogramma dat € 12.500 aan kosteloze ondersteuning aanbiedt door vooraanstaande universiteiten. Daarnaast ontvangen 20 van deze bedrijven elk voor €50.000 aan deskundige ondersteuning om hun technologie te testen en demonstreren bij een regionale eindgebruiker (testbed) in Noordwest-Europa.

Aanvragen

Mkb-ers met een innovatieve oplossing voor energie opslag en die deze graag willen doorontwikkelen kunnen vanaf 11 januari een aanvraag indienen voor een voucher ter waarde van € 12.500. Meer informatie is te vinden opΒ www.stepsnwe-application.com/Β of stuur een mail naarΒ wieteke.meijer@oostnl.nl

Betrokken partijen

Kiemt is samen met Oost NL een van de betrokken partners uit BelgiΓ«, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De provincies Gelderland en Overijssel zijn medefinancier van dit Interreg 5b-project. Het Interreg-programma Noordwest-Europa valt onder het Europese Cohesiebeleid en wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Meld je aan voor de Q&A!

Interesse maar heb je nog vragen over het STEPS-programma? Meld je dan aan voor de digitale Q&A sessie op vrijdag 22 januari 2021. De organisatie is in handen van Oost NL en Universiteit Twente, aanmelden kan door een mail te sturen naar Susan Jansen van Oost NL (susan.jansen@oostnl.nl).

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld