Intellectueel Eigendom: drijfveer of vijfde wiel aan de wagen?

16 juli 2020

AOMB is vanaf het eerste uur participant van Kiemt. Innovatie zit in het DNA van dit bedrijf, dat zich al meer dan 50 jaar bezighoudt met intellectueel eigendom. We nemen je daarom graag even mee om een kijkje in hun keuken te nemen.

Het Algemeen Octrooi en Merken Bureau (AOMB) heeft zijn kantoren in Eindhoven, Arnhem, Rijswijk en Maastricht. Hun uitdaging ligt in het optimaal adviseren van startups en MKB-ers om hun kennis te beschermen.

In een kennisland als Nederland kun je niet om IP heen. Marco Coolen, Senior European patent attorney bij AOMB geeft aan: β€œEen optimale inzet van instrumenten van IP kan helpen om jouw innovatie naar een maximaal rendement te leiden. Een onderdeel daarvan is inzicht in de subsidiemogelijkheden voor de investeringen die gemoeid zijn met IP.”

Is het altijd nodig? Marco wil graag oproepen om met AOMB in gesprek te gaan om vrijblijvend bedrijfsplannen onder de IP loep te nemen: β€œDat hoeft niet te leiden tot een advies dat iets beschermd hoeft te worden. Integendeel. Het kan zelfs betekenen dat je beter geen IP (octrooien, merken of modellen) kunt aanvragen, maar een andere koers moet varen. Je weet dan in ieder geval wat je positie in IP land is.”

Drijfveer of vijfde wiel aan de wagen? Die laatste positie hoeft niet persΓ© een ongelukkige te zijn. Meerijden op een grote markt, die kostenintensief is, kan met een mate van vrijblijvendheid lucratief zijn!

Op de website vind je wat AOMB allemaal doet en neem gerust contact op met een van de specialisten.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld