InnoFase in Duiven wint Circular Economy Award 2020

26 november 2020

InnoFase in Duiven mag zichzelf dΓ© circulaire werklocatie van 2020 noemen. Dat werd donderdag bekendgemaakt tijdens het webinar De beste voorbeelden van de circulaire economie, georganiseerd door vakblad BT. Andere kanshebbers voor de Circular Economy Award 2020 waren Schiphol Trade Park, Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo en het Werkspoorkwartier in Utrecht.

De Circular Economy Award werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Het doel is om een pluim te geven aan werklocaties die het beste uitvoering geven aan circulaire ambities en nadrukkelijk ook de samenleving betrekken, met inbegrip van het bedrijfsleven. Tijdens het BT Congres op 29 oktober werden uit een longlist van 35 kandidaten vier kanshebbers voor de Circular Economy Award 2020 geselecteerd waaronder InnoFase in Duiven dus.

Tijdens het webinar β€˜De beste voorbeelden van de circulaire economie’ op 25 november toonden de locaties hun resultaten en lichtten ze toe hoe zij hun circulaire doelstellingen halen. De jury, bestaande uit juryvoorzitter Cees-Jan Pen (Fontys), Guus Mulder (TNO), Jan-Willem Kanters (Cirkellab), Wouter van den Wildenberg (Fakton), Ron de Gruyter (SKBNOost NL) en Guido Braam (Buildings That Matter), beoordeelde vervolgens welk terrein de afgelopen jaren de meeste progressie maakte.

Juryoordeel

Synergiepark InnoFase in Duiven is een gebied met een netto omvang van 66 ha, gelegen aan de A12. Het profileert zich op industriΓ«le symbiose, onder meer met uitwisseling in- en outputstromen, zoals warmte, elektra, water, biogas, biomassa en restmaterialen. Door deze manier van werken wordt bespaard op primaire grondstoffen, energie, transport en ruimtebeslag, vertelde programmamanager Jeroen Smits tijdens het webinar.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld