13 maart 2018

Infraroodverwarming als duurzame warmtebron

Kiemt en de EnergieAgentur.NRW (het Energieagentschap Noordrijn-Westfalen) werken sinds 2017 in een consortium van meer dan 30 MKB’ers, kennisinstellingen en onderzoekinstellingen samen aan het INTERREG V-a project ‘Cleantech Energy Crossing’.

Cleantech Energy Crossing bevordert grensoverschrijdende samenwerking in de ontwikkeling van cleantech innovaties, gericht op de verduurzaming van de bebouwde omgeving. De energietransitie in de bebouwde omgeving gaat niet vanzelf: Nieuwe en duurzame technologieën moeten concurreren tegen bestaande (en vaak goedkopere) fossiele alternatieven en stellen nieuwe uitdagingen aan de bestaande energie-infrastructuur. Om de klimaatdoelstellingen van beide landen te behalen, is er behoefte aan de ontwikkeling van marktgerichte en voor de eindklant in te zetten producten die het energieverbruik verduurzamen en/of verminderen.

Het project richt zich o.a. op de ontwikkeling van innovatieve warmte- en koudetechnieken. De projectpartner Think [E] Energy is een ontwikkelings- en verkoopbedrijf voor paneelverwarmingssystemen op lage temperatuur op basis van infrarode warmtestraling. De think [E] energy GmbH ontwikkelde het think [E] energy® INFRARED verwarmingssysteem voor het omhullen van oppervlakken en componenten, waaronder innovatieve warmtewanden en verwarmingsstrips.

Het bedrijf heeft een grote analyse van de verwarmingsmarkt ontwikkeld. Als activiteit binnen Cleantech Energy Crossing is een korte samenvatting van de analyse ontwikkeld. Hiermee wil het bedrijf haar kennis delen en de toepassing van innovatieve verwarmingstechnologie versnellen.

U kunt de Duitstalige analyse en de Nederlandse en Duitse samenvatting hier downloaden.

Meer informatie over dit INTERREG-project vindt u hier.

Het project Cleantech Energy Crossing wordt in het kader van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland uitgevoerd en met ruim 3,1 miljoen euro subsidie financieel ondersteund door de Europese Unie, het Nederlandse ministerie van Economische Zaken, provincie Gelderland, provincie Noord-Brabant, provincie Limburg en MWIDE NRW.

 

 

 

 

Terug naar overzicht

Deel deze pagina:

Recent nieuws & events Meer nieuws & events

Partnerschap met DNHK

Sinds kort zijn we lid van de Duits Nederlandse handelskamer (DNHK). Het Kiemt netwerk begeeft zich met diverse…

Van startup naar Silicon Valley

Het is Sensfix gelukt om binnen één jaar van startup in Gelderland naar Silicon Valley in USA te…

Events

Early Morning Toast 24 mei – meld je aan!

Op deze ontbijtsessie gaan we je informeren over de beschikbare middelen en instrumenten voor het bevorderen van succesvol…

Samenwerking in de grensregio bekrachtigd

Provincie Gelderland en Nordrhein-Westfalen gaan de samenwerking van startups aan weerszijden van de grens versterken. Hiervoor tekenden gedeputeerde…