HYDROVA wint 2e prijs voor de RAAK-Award 2020

26 november 2020

. De RAAK-Award is een prijs voor het beste praktijkgericht onderzoek die jaarlijks wordt uitgereikt door het regieorgaan SiA (onderdeel NWO).

Onderzoekers van de HAN-lectoraten Duurzame Energie en Automotive Research hebben in dit Hydrova-project laten zien dat de technische ontwikkeling van waterstof-brandstofcelsystemen doorgaans haalbaar is, maar dat deze vaak per toepassing ontwikkeld moet worden. Bovendien zijn de kosten nog te hoog. Daarom ontwikkelde de onderzoekers eigen modulaire systemen en modellen die bijdragen aan een snellere en betaalbare uitrol.

Klik hier voor meer informatie over Hydrova en de RAAK Award.

RAAK Award 2020

Elk jaar reikt Regieorgaan SIA een prijs uit voor het beste praktijkgericht onderzoek: de RAAK-award. Met deze prijs wil Regieorgaan SIA het onderzoek van hogescholen meer bekendheid geven en de kwaliteit ervan verhogen.

Projectleiders van RAAK-onderzoeksprojecten kunnen elk jaar in juli hun project aanmelden voor de prijs. De jury maakt begin september bekend welke 6 projecten zij nomineert voor de award. De jury doet dit aan de hand van deze criteria:

  • De relevantie van het onderzoek voor het onderwijs en de praktijk.
  • De doorwerking van het onderzoek richting onderwijs en praktijk of onderzoek.
  • Hoe innovatief is het onderzoek?

 

 

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld