GROHW blijft versnellen en gaat door naar fase 2: een demonstratie

Het collectief GROHW heeft de tweede subsidietoekenning gekregen via het OP Oost programma REACT EU. Door toekenning wordt een eerste demonstratie van het gehele waterstofsysteem mogelijk gemaakt, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan verduurzaming op lokale schaal. Het samenwerkingsverband van lokale bedrijven en instellingen blijft haar krachten bundelen om de energietransitie te versnellen.

In GROHW fase 2 demonstreert het samenwerkingsverband de inzichten en uitkomsten uit fase 1 in meerdere testopstellingen. Deze demonstratie dient twee doelstellingen: de eerste doelstelling is het in de praktijk demonstreren van een (decentraal aangestuurd) 50 kW-waterstofsysteem over de gehele keten: van groene stroomproductie tot afname van de geproduceerde waterstof en warmte. De tweede doelstelling van het project is het in de praktijk toepassen van een gecertificeerde veldtest unit van zeer energiezuinige (aard)gasgestookte adsorptiewarmtepompen (TRL8). Deze gaan ook deels in de testopstelling onder doelstelling 1 op waterstof draaien. Er worden 20 tot 30 warmtepompen gebouwd die in woningen in Oost-Nederland worden getest.

Lees het volledige artikel hier.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required