EnerPRO: Ondersteuning van innovatie energieproducten in de grensregio

Energietransitie
Matching en samenwerking
22 september 2022

Het INTERREG project EnerPRO heeft de afgelopen 4 jaar ondersteuning geboden bij de realisatie en ontwikkeling  van product en proces innovaties met betrekking tot gedecentraliseerde productie en opslag van hernieuwbare energie en energie-efficiencytechnologieΓ«n. EnerPRO heeft daarbij eveneens de grensoverschrijdende samenwerking tussen Duitse en Nederlandse MKB-bedrijven bevordert.

Met behulp van de productinnovaties die in het kader van EnerPRO worden geΓ―mplementeerd, wordt een wederzijdse toegevoegde waarde in de regio gerealiseerd. Bovendien vormen de innovaties een belangrijke bijdrage in het bereiken van de klimaatbeschermingsdoelen van Nederland en Noordrijn-Westfalen.

Het EnerPRO project is  4 jaar geleden gestart en september 2022 zijn de laatste projecten afgerond.

De rol van Kiemt bij EnerPRO

Al vanaf het begin is Kiemt, als projectpartner, betrokken geweest bij het INTERREG project EnerPRO. De afgelopen jaren heeft onze Kiemt collega Tjardo Derksen de rol van regio coΓΆrdinator voor de provincies Flevoland en Gelderland op zich genomen. Als regio coΓΆrdinator heeft Kiemt een belangrijke rol gespeelt in de acquisitie van MKB bedrijven (zowel binnen als buiten het netwerk van Kiemt), intake gesprekken gevoerd, MKB bedrijven ondersteund bij de EnerPRO aanvraag, het vinden van een Duitse partner en ondersteuning geboden gedurende het project.

In totaal heeft Kiemt 1 haalbaarheidsstudie en 6 ontwikkelingsprojecten voor dit project afgerond. Daarnaast heeft Kiemt de organisatie van het slotevent op zich genomen.

Tijdens EnerPRO slotevent (op maandag 26 september van 13:00 tot 14:00 uur in Kleve) zullen onder andere de Gelderse Sit&Heat en Soluxa een podium krijgen.

Wil je hier bij zijn? Meld je dan snel aan! Klik hier om je aan te melden.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld