Eerste Gelders event Dutch Technology Week groot succes

24 mei 2019

Donderdag 23 mei Β vond in Arnhem op Industriepark Kleefse Waard het festival over duurzaamheid en innovatie The Future of Us plaats. Ruim 400 bezoekers kwamen naar IPKW waar verschillende maakbedrijven hun nieuwste innovaties lieten zien. Sprekers als Jan Jonker en Ruud Koornstra schetsten een duurzame toekomst en bezoekers konden deelnemen aan kennissessies over waterstof, biomassa, human capital en circulair geld. The Future of Us is het eerste evenement in de regio dat in het kader van The Dutch Technology week is georganiseerd. Zaterdag 25 mei vindt in Nijmegen de High Tech Ontdekkingsroute plaats.

Dutch Technology Week

The Dutch Technology Week (DTW) is ontstaan in Eindhoven en wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd, van 20 t/m 25 mei 2019. Inmiddels worden er op verschillende plekken in Nederland innovatieve technologieΓ«n voor het voetlicht gebracht, zo ook in Arnhem en Nijmegen. De hightech industrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Tijdens de DTW werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen om de innovatieve ontwikkelingen voor iedereen zichtbaar te maken.

Op IPKW in Arnhem lieten Gelderse bedrijven en kennisinstellingen vandaag hun high oplossingen zien. Tijdens de kennissessies – verzorgd door de Universiteit van Wageningen, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Alliander, Dekra, Waterschap Vallei en Veluwe en United Economy – werd o.a. gesproken over de praktische toepassing van innovatieve ontwikkelingen als bio-asfalt en ’s werelds grootste, groene waterstofketen. Ruud Koornstra, Energie Commissaris: β€œNederland is zo klein en we kunnen zo veel hier, al die kenniscentra en ondernemers op zo’n kleine oppervlakte. Hierin zijn we de beste.”

Europese aandacht voor The Future of Us

Gelderland mag zich in 2019 de meest ondernemende regio van Europa oftewel European Entrepreneurial Region (EER) noemen. Het Europees ComitΓ© van de Regio’s heeft aan Gelderland de EER Award toegekend. In dat kader was er ook Europese aandacht voor het evenement: een internationale delegatie kwam de tentoongestelde innovaties bekijken en deed mee aan kennissessies. Gerard Taat, programmaleider energietransitie provincie Gelderland: β€œEr was ontzettend veel interesse onder de delegatie om dit festival te bezoeken. We zijn met een groene waterstofbus hierheen gekomen voor een heel interessant programma.”

Samenwerking Stichting Kiemt & Industriepark Kleefse Waard

Het festival The Future of Us is een initiatief van Stichting Kiemt en cleantech campus IPKW. Samen met de provincie Gelderland, The Economic Board, Op Oost, de Universiteit van Wageningen en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Β kon het festival in relatief korte tijd gerealiseerd worden. Volgend jaar vindt de tweede editie van The Future of Us plaats.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld