Een vooruitblik op de rol van Kiemt binnen Connectr in 2022

Circulaire economie
Energietransitie
Matching en samenwerking
21 december 2021

Kiemt maakt samen met Industriepark Kleefse Waard (IPKW), Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en Oost NL deel uit van de kernorganisatie van Connectr. Het doel is om alle op innovatie gerichte activiteiten en faciliteiten in het energy cluster te verbinden, versnellen en versterken. De kernorganisatie geeft inhoud aan het Innovatielab en Shared Facilities en voert regie op het Innovatieprogramma van Connectr.

Als kernteamlid kijken wij vooruit op de rol van Kiemt binnen Connectr in 2022. Tjardo Derksen (Projectleider Energietransitie bij Kiemt) zegt hierover het volgende:

β€œKiemt is het valleybureau voor Energie en Circulair van de provincie Gelderland en we zijn al jaren het speerpunt als het gaat om innovatie en clusterontwikkeling in Energie.

Kiemt is al vroeg begonnen met het organiseren van community’s rond sleuteltechnologieΓ«n. Ons H2-cluster is daar een goed voorbeeld van. Dit netwerk en onze kennis van clustervorming, innovatie aanjagen en communicatie brengen wij ook in 2022 naar Connectr.

We zijn blij om binnen Connectr deze community uit te bouwen en zo samen met de andere kernpartners het vliegwiel te vormen voor de economische ontwikkeling van de sleuteltechnologieΓ«n.

Voor 2022 is het belangrijkste meer partijen (binnen/buiten het Kiemt netwerk) te betrekken bij Connectr. Dit houdt in de acquisitie van start-ups, scale-ups en gevestigde bedrijven en hen enthousiast maken voor Connectr en de verbinding leggen met de 3 programmalijnen: elektrische energietechniek, elektrochemische energieopslag en duurzame aandrijfsystemen.

Daarnaast is het van belang om de bekendheid van de regio als hotspot New Energy te vergroten door events te organiseren, waarvan de opening van Elaad Testlab komend jaar staat gepland en de officiΓ«le opening van het Connectr Innovatielab op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem.”

Uiteraard hebben wij de ambitie om als vast kernteamlid ook in de jaren die komen, actief te zijn binnen Connectr. Vanuit onze missie om de energietransitie te versnellen en een wezenlijke bijdrage te leveren aan de circulaire economie.

Meer informatie over Connectr lees je op www.connectr.nu.

Ook onderdeel worden van de Kiemt community? Neem dan nu contact met Kiemt op via het contactformulier of 026-4461469

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld