09 mei 2018

Early Morning Toast 24 mei – meld je aan!

Financiële ondersteuning bij succesvol internationaal ondernemen

Bij ondernemen komt heel wat kijken. En wanneer je met jouw onderneming letterlijk grenzen wil gaan verleggen en voor internationaal ondernemen gaat, is alle hulp welkom. Op onze eerstvolgende ontbijtsessie op donderdag 24 mei aanstaande gaan we je informeren over de beschikbare middelen en instrumenten voor het bevorderen van succesvol ondernemen met betrekking tot export. Ontbijten, informatie over interessante exportvoordelen en netwerken, efficiënter kan de dag niet beginnen.

Sprekers

Financiële exportondersteuning
Remco Lucassen van Oost NL / GO4EXPORT geeft op deze ochtend inzicht over de middelen op het gebied van internationalisering, zoals voucherinstrumenten en handelsmissies. Eveliene Langedijk van Industry Solutions, de ontvanger van de 1e exportvoucher, vertelt daarna welke exportactiviteiten zij met deze voucher gerealiseerd heeft.

Keuring en certificering
Voordat je internationaal gaat ondernemen, moeten jouw producten in de meeste landen voldoen aan nationale en internationale normen. De producten dienen ontwikkeld en getest te worden zodat ze in de beoogde landen van bestemming verkocht kunnen en mogen worden. Vincent Roes van DEKRA gaat ons inzicht geven in de keuring en certificering van (voornamelijk elektrische) producten voor de buitenlandse markten en met name de markten buiten Europa vanwege de regelgeving. Tevens bespreekt hij de knelpunten op het gebied van certificeringen.

Programma
7.30 uur               Ontvangst, ontbijt en gelegenheid tot netwerken
8.15 uur               Start presentaties en plenaire discussie
9.15 uur               Afronding

Locatie
De Steck
Raadhuisstraat 25
7001 EX Doetinchem

 

 

Terug naar overzicht

Deel deze pagina:

Recent nieuws & events Meer nieuws & events

Partnerschap met DNHK

Sinds kort zijn we lid van de Duits Nederlandse handelskamer (DNHK). Het Kiemt netwerk begeeft zich met diverse…

Van startup naar Silicon Valley

Het is Sensfix gelukt om binnen één jaar van startup in Gelderland naar Silicon Valley in USA te…

Events

Early Morning Toast 24 mei – meld je aan!

Op deze ontbijtsessie gaan we je informeren over de beschikbare middelen en instrumenten voor het bevorderen van succesvol…

Samenwerking in de grensregio bekrachtigd

Provincie Gelderland en Nordrhein-Westfalen gaan de samenwerking van startups aan weerszijden van de grens versterken. Hiervoor tekenden gedeputeerde…