04 juli 2017

Duits-Nederlandse warmteproject “WiEfm” brengt tweede brochure uit

De energierevolutie in Nederland zal niet slagen zonder een warmtetransitie. Het onderwerp duurzame warmte moet daartoe voor bedrijven en overheden meer concreet en bruikbaar worden gemaakt om de overgang naar een duurzame warmtevoorziening te promoten. Daarom heeft het WiEfm projectteam samen met haar partners een nieuwe brochure uitgebracht. “Met deze tweede brochure willen wij laten zien hoe de weg naar een duurzame warmtevoorziening eruit kan zien. Met concrete voorbeelden uit verschillende regio’s tonen wij welke stappen belanghebbenden moeten nemen wanneer zij een goed idee op het gebied van warmtelevering hebben”, aldus projectleider Prof. Dr. Christof Wetter van de Fachhochschule Münster.

Het bevorderen van een koolstofarme en duurzame warmtevoorziening in de EUREGIO is het doel van het project WiEfm (Warmte in de Euregio – focusseren en moderniseren). In dit project werkt Kiemt samen met Saxion Hogeschool uit Enschede, de Fachhochschule Münster, het Abfallwirtschaftsgesellschaft van de gemeente Warendorf en de Wirtschaftsförderungsgesellschaften van de gemeenten Borken, Coesfeld en Steinfurt.

De brochure is bedoeld om te laten zien hoe de daadwerkelijke realisatie van initiatieven tot stand kan komen. Hiervoor heeft het projectteam verschillende voorbeelden gekozen uit de hele projectgebied, elk in verschillende projectfasen. “De focus ligt op de ontwikkeltrajecten van de individuele bedrijven en gemeenten. We willen niet alleen gerealiseerde projecten tonen, maar juist ook de projecten in ontwikkeling, met al zijn uitdagingen en eventuele moeilijkheden omtrek. Juist op deze manier kunnen we van elkaar leren op de lange termijn”, aldus prof. Wetter. In een 24-pagina’s tellende brochure beschrijven we de ‘ins en outs’ van 8 projecten in de grensregio.

In de nieuwe brochure wordt beschreven wanneer en hoe relevante projectpartners aan boord van een project komen. Ook worden zaken zoals financiering, vergunningen en technische planning behandeld. “De nieuwe brochure is gericht op die werken aan het bereiken van een duurzame warmtevoorziening. Dan gaat het dus om gemeenten, die willen samenwerken met regionale bedrijven om nieuwe projecten te ontwikkelen, maar ook om huiseigenaren, instellingen en industriële ondernemingen die mogelijk met een warmtenet verbonden kunnen worden.” aldus Bas Grol, projectleider van WIEfm vanuit Kiemt.

Terug naar overzicht

Deel deze pagina:

Recent nieuws & events Meer nieuws & events

Partnerschap met DNHK

Sinds kort zijn we lid van de Duits Nederlandse handelskamer (DNHK). Het Kiemt netwerk begeeft zich met diverse…

Van startup naar Silicon Valley

Het is Sensfix gelukt om binnen één jaar van startup in Gelderland naar Silicon Valley in USA te…

Events

Early Morning Toast 24 mei – meld je aan!

Op deze ontbijtsessie gaan we je informeren over de beschikbare middelen en instrumenten voor het bevorderen van succesvol…

Samenwerking in de grensregio bekrachtigd

Provincie Gelderland en Nordrhein-Westfalen gaan de samenwerking van startups aan weerszijden van de grens versterken. Hiervoor tekenden gedeputeerde…