Schrijf je in voor de Jan Terlouw Innovatieprijs

Startups
25 mei 2021

Ben jij of ken jij die ondernemer met de innovatie, die de energietransitie een zet kan geven? Of die bijdraagt aan een sluitende circulaire economie? Schrijf je dan in voor de Jan Terlouw Innovatieprijs.  Dit kan tot 15 juli 2021!

Deze innovatieprijs is voor de meest innovatieve en duurzaamste ondernemer van Oost-Nederland. Met de Jan Terlouw Innovatieprijs stimuleert Kiemt ondernemers met innovaties die een duurzame impact maken op de maatschappij.

De prijzen

De Jan Terlouw Innovatieprijs bestaat uit twee onderdelen, een hoofdprijs en een ambitieprijs. De criteria bepalen voor welke prijs jouw innovatie in aanmerking komt. 

  • De hoofdprijs10.000 euro prijzengeld, een jaar Kiemt participantschap en ruime media-aandacht.  
  • De ambitieprijs5.000 euro prijzengeld, 5 dagen advies/ondersteuning door Kiemt ter waarde van 5000 euro en een jaar Kiemt netwerkpartnerschap. 

De voorwaarden

Om voor de hoofdprijs van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2021 in aanmerking te komen, dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • de innovaties moeten tussen 2019 en 2021 op de markt zijn geΓ―ntroduceerd
  • het gaat om een innovatie gericht op energietransitie en circulaire economie
  • de onderneming moet in de regio Oost-Nederland gevestigd zijn en de ontwikkeling van de innovatie moet daar ook (deels) plaatsvinden
  • de innovatie mag niet eerder genomineerd zijn voor deze prijs

Innovaties die in aanmerking willen komen voor de ambitieprijs, die bedoeld is als aanmoediging, moeten aan de volgende voorwaarden voldoen: 

  • de onderneming is een startup of kleine MKB met maximaal 10 werknemers 
  • het gaat om een innovatie gericht op energietransitie en circulaire economie 
  • de onderneming moet in de regio Oost-Nederland gevestigd zijn en de ontwikkeling van de innovatie moet daar ook (deels) plaatsvinden 
  • de innovatie zit nog in een vroege fase van ontwikkeling 

De beoordeling voor nominatie

De inschrijvingen worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waaronder innovativiteit, duurzaamheid, de (potentiΓ«le) economische waarde en de kwaliteiten van de onderneming in het innovatietraject. Bij de ambitieprijs wordt tevens gekeken naar het stappenplan tot marktintroductie van de innovatie. Hieruit volgen de nominaties. 

Op vrijdag 8 oktober zal de prijs officieel uitgereikt worden op het innovatieve congrestival The Future of Us! 

 

Winnaars van 2020

Vorig jaar won BESE-products met de door hen ontwikkelde BESE-elements de Jan Terlouw Innovatieprijs.  De Jan Terlouw Ambitieprijs werd gewonnen door AeroCount.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld