Loes Peters

Circulaire economie en energietransitie zijn al jaren nationaal en internationaal belangrijke onderwerpen. Bewustwording van de impact die wij als mens hebben op de natuur en het milieu, wordt zowel op grote als op kleine schaal steeds belangrijker. Als consument probeer ik mijn steentje bij te dragen aan een duurzamere woon- en leefomgeving door bewuste keuzes te maken in mijn levensstijl en consumptiegedrag. Ik ben dan ook heel blij dat ik nu de kans krijg om als Office Manager bij Kiemt ook mijn steentje bij te dragen in het delen van kennis, het inspireren, het leggen van verbindingen en het aangaan van samenwerkingen in ons brede netwerk van innovatiepartners.

Floor van de Waterbeemd

Ik zet graag mijn kennis en kunde in om de energietransitie en circulaire economie te versnellen en daarmee de wereld een beetje duurzamer te maken. Want er gebeurt ontzettend veel in Oost Nederland! Mooie innovaties, events, samenwerkingen, start-ups…. ik vertel je er graag meer over!

Erick Wuestman

Circulaire economie en de energie transitie zijn belangrijke gespreksonderwerpen. Gelukkig is Kiemt er, om van praten naar actie te komen. Met name wanneer er nog veel is uit te vinden rondom een bepaalde grondstof, product, businessmodel of de vertaling daarvan naar diensten. Als adviseur in circulaire economie, oud-voorzitter van de Stichting Circulaire Economie en mede oprichter van Cirkelstad en CIRCLES, heb ik heel wat uitdagingen voorbij zien komen. Kennis en kennissen opgedaan. En partijen aan elkaar weten te verbinden.

Inmiddels vind ik dat we geen tijd meer te verliezen hebben om Γ©cht keihard WERK te maken van het zorgvuldig en volhoudbaar omgaan met moeder aarde in het algemeen en met grondstoffen en energie in het bijzonder.

Vandaar dat ik mij graag inzet om nieuwe oplossingen te helpen vinden, verbindingen te leggen en waar nodig als creatieve of kritische spiegel te dienen. Waarbij ik allerlei hulpmiddelen en hulpmotoren vanuit de Kiemt rugzak kan aandragen, of ondersteunen, om bedrijven in Oost Nederland te helpen versnellen in hun bijdrage aan gezonde en dus verantwoorde duurzame continuΓ―teit.

Mees Sommerdijk

Als innovatieve & creatieve denker heb ik erg veel zin in mijn nieuwe rol als afstudeer stagiair. Ik ga me tijdens mijn afstudeeropdracht focussen op het volgende: Het creΓ«ren van een ondersteuningsprogramma voor Startups die een lening hebben ontvangen vanuit Startup Fonds Gelderland. Zodat deze hun innovaties zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen, op de markt kunnen brengen en hun lening kunnen afbetalen. Heb je vragen of ideeΓ«n voor mij? Dan krijgt ik graag een DM of belletje van jou.

Thijs Heere

Meer laten zien, meer betekenen en voor een groter publiek. Dat is waarom ik voor Kiemt ben komen werken. Bij mijn vorige werk heb ik van binnenuit gewerkt om een gemeente te verduurzamen en nu mag ik dat voor meer gemeentes gaan doen in samenwerking met bedrijven en onderwijs! Mijn focus blijft circulariteit. De transitie naar een circulaire economie maken we samen. Aan de hoe-vraag werkt Kiemt al jaren en ik ben blij dat ik daar de komende tijd mijn bijdrage aan mag leveren. Misschien blijf ik altijd wel een beetje een ambtenaar. Wat goed uitkomt, want binnen de tripple helix hebben we die verbinding nodig! Ook in één van de projecten die ik ga leiden bij Kiemt: het Living Lab Circular Economy Rivierenland. Hier gaan we samen met onderwijs, overheid en ondernemers werken aan de circulaire economie. Ook met circulaire ondernemersvragen ga ik aan de slag. Op de manier die je van Kiemt gewend bent: samen met ons netwerk en met een instrument dat past bij de vraag.

HarriΓ«t van der Weele

Vinden, verbinden, versnellen en vertellen. Dat is Kiemt in een notendop. Het fijne aan deze slogan is, dat de waarde van β€˜vertellen’ erkend wordt als belangrijke schakel om de energietransitie en de overstap naar een circulaire economie te versnellen. Het communicatieteam van Kiemt staat in de startblokken om succesverhalen, waardevolle lessons learned, groeikansen en hulpvragen te delen met ons netwerk om zo van betekenis voor elkaar te zijn. Heb je een goed verhaal, aarzel niet om contact met me op te nemen!

Merel Schouten

Je hoort veel over de energietransitie en circulaire economie, de nieuwste innovaties schieten als jonge scheuten uit de grond. Vaak zijn dit mooie en inspirerende verhalen die het waard zijn om te vertellen. Met veel plezier geef ik deze verhalen een boost en draag ik op deze wijze bij aan een duurzamere wereld.

Tjardo Derksen

Met nog maar 6% duurzame energie opwekking staat Nederland voor een enorme opgave om het gebruik van fossiele brandstoffen te reduceren. Een behoorlijke opgave, maar geen onmogelijke! Elke dag zet ik mij volledig in om partijen (binnen en buiten ons netwerk) samen te brengen, om zodoende initiatieven te versnellen en innovatieve energie technologieΓ«n te bevorderen. Verduurzamen doe je samen!

Jolande Kneepkens

Ondernemers staan op een kantelmoment om een duurzaam en verantwoord gebruik van grondstoffen in hun bedrijfsproces te incorporeren. Er wordt een groot beroep gedaan op hun innovatieve kracht om deze transitie in hun voordeel te laten werken. Het Kiemt netwerk kan daarin ondersteuning bieden en het is een uitdaging voor mij persoonlijk om mij daarvoor in te zetten.

Franske van Duuren

In een wereld waar dier- en plantensoorten uitsterven, waar straks 10 miljard mensen bedreigd worden door een water-, grondstoffen- en klimaatcrisis kunnen de huidige wetenschap en technologie niet voor oplossingen zorgen als wij niet erkennen dat de mens meer waard is dan hetgeen hijΒ  produceert. De mens met een menselijk bewustzijn waarin hij zichzelf steeds minder op de voorgrond plaatst. Minder egocentriciteit zie ik als de oplossing voor de rampen die ons dreigen. Het opzetten van samenwerkingsverbanden waarin we gezamenlijk naar oplossingen zoeken, kennis en inzichten delen en vooral gebruik maken van elkaars krachten en mogelijkheden. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld