Steck VOF

Iedereen heeft ideeΓ«n. In het innovatiecentrum De Steck worden ze concreet. De Steck is een broedplaats voor ondernemers, onderwijs en overheid. De prestaties die in De Steck geleverd worden overstijgen het persoonlijke succes. Die gezamenlijke inspanningen van alle betrokkenen dragen namelijk in sterke mate bij aan een innovatieve en duurzame toekomst.

In De Steck komt een breed pallet van ondernemers samen, variΓ«rend van ontwerpers en dienstverleners tot makers en gebruikers van techniek. Zij vormen de Community van De Steck. Dankzij de drie-eenheid Overheid, Onderwijs en Ondernemers kunnen binnen deze Community probleemstellingen en uitdagingen gedeponeerd worden die vervolgens β€˜opgepakt en verder gebracht worden’.

Zo zijn de activiteiten van De Steck erop gericht om startups niet alleen te laten starten, maar ook tot bloei te laten komen tot een succesvolle onderneming. We heten niet voor niets De Steck. Een stek groeit en bloeit, omdat wij zorgen voor de juiste omstandigheden: plannen worden gesmeed in het juiste (ondernemings-)klimaat. Gevoed door de aanwezige, vruchtbare kennis Γ©n door de kruisbestuiving tussen ondernemers, onderwijs en overheid worden deze plannen geconcretiseerd.

Gemeente Berkelland

Berkelland is een veelzijdige actieve Achterhoekse gemeente met 44.000 inwoners. We zijn trots op de dynamiek en het eigen karakter van de 4 grote kernen (Borculo, Ruurlo, Eibergen en Neede) en de 7 kleine kernen. Berkelland is één van de tien grootste plattelandsgemeenten van Nederland. Berkelland wil in 2030 energieneutraal zijn in de gebouwde omgeving. Door onze inwoners en bedrijven te informeren, te stimuleren en door te innoveren. Als gemeente geven we zelf ook het goede voorbeeld.

Waterschap Vallei en Veluwe

Over Waterschap Vallei en Vallei
Waterschap Vallei en Veluwe zorgt dagelijks dat 1,1 miljoen mensen veilig kunnen wonen, werken en recreΓ«ren. Daarvoor zet het waterschap zich 24 uur per dag, zeven dagen per week in. We zorgen voor veilige dijken, schoon en voldoende oppervlaktewater en gezuiverd afvalwater in het gebied tussen IJssel, Nederrijn, Utrechtse Heuvelrug en Randmeren. Het werkgebied bestaat uit drie provincies en meer dan dertig gemeenten. Samenwerken en vernieuwen zijn belangrijk. Door het toepassen van innovatieve technieken haalt Waterschap Vallei en Veluwe steeds meer energie en ook grondstoffen uit het rioolwater, zoals struviet voor de productie van kunstmest. Zo werkt het waterschap aan een duurzame, circulair economie.

 

University of Twente

Universiteit Twente. Onze 3.300 wetenschappers en professionals zorgen samen voor baanbrekend onderzoek, relevante innovatie en inspirerend onderwijs voor circa 10.000 studenten. Ondernemerschap zit daarbij in onze genen. Op de campus zijn meer dan 100 (student)bedrijven gevestigd en er zijn al meer dan 750 succesvolle spin-off bedrijven voortgebracht! Op onze prachtige, groene campus gebeurt nog veel meer. Onze faciliteiten voor sport en cultuur zijn uniek en met talrijke evenementen maken onze campus een begrip. Universiteit Twente dat is β€œHigh Tech, Human Touch!”

Saxion

Met vestigingen in Deventer, Enschede en Apeldoorn en ongeveer 20.000 studenten is Saxion een van de grootste hogescholen van Oost-Nederland. Saxion is ook kennispartner voor bedrijven, instellingen en overheid. Het lectoraat Duurzame Energievoorziening van Saxion ondersteunt innovaties op het gebied van duurzame energie en verbetering van de energie-efficiency.

Radboud Universiteit Nijmegen

De Radboud Universiteit Nijmegen is een klassieke, brede universiteit waar kwaliteit volgens internationale standaarden voorop staat. Haar onderzoek en onderwijs zijn ze verankerd in en betrokken bij de samenleving. De Radboud Universiteit Nijmegen is een studentgerichte onderzoeksuniversiteit. De universiteit wil haar studenten opleiden tot het innemen verantwoordelijke posities in de internationale samenleving. Om het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek te versterken, onderhouden medewerkers banden met docenten, onderzoekers en studenten van andere universiteiten en met maatschappelijke organisaties in binnen- en buitenland.

Rabobank

Rabobank en duurzaamheid
Rabobank is toonaangevend in duurzaamheid. Vanuit haar kernwaarden draagt Rabobank al decennia haar steentje bij aan een meer duurzame omgeving. Dit doen we ondermeer door in het financieringsproces rekening te houden met de MVO prestaties van onze klanten. Ook onze eigen bedrijfsvoering is gericht op duurzaamheid. Dit is terug te vinden in de manier waarop we met onze medewerkers omgaan, maar ook onze bijdrage aan het milieu. Ons klimaatbeleid is gebaseerd op ‘Trias Energetica’, wat wil zeggen: eerst zuiniger verbruik of zelfs voorkomen, dan vergroenen van energiebronnen en pas als laatste compenseren. We doen dit door aandacht te vestigen op een minimaal verbruik van gas, energie, water en papier. Ook letten we op duurzame mobiliteit en inkoop. Een stap verder gaat Rabobank door het Clean Tech Research Desk op te richten. Een toonaangevende databank op het gebied van schone technologie waar straks zowel Rabobank Groep en de klanten van zullen profiteren. Een bijdrage aan EMT Kiemt is een logische vertaling van ons duurzame beleid!

Graafschapcollege

Het Graafschap College is de grootste mbo-instelling van de Achterhoek. Mensen uit de hele regio, maar ook daarbuiten, komen naar onze school. Wij verzorgen lessen aan mensen van alle leeftijden. Het Graafschap College biedt een ruim aanbod van mbo-opleidingen op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg & Welzijn. De Sector Educatie & Participatie verzorgt opleidingen op het gebied van voortgezette educatie, Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA).

Gemeente Nijmegen

DNV

Met ruim 2000 deskundigen in meer dan 30 landen wereldwijd zet DNV – Energy zich in om de wereldwijde transitie naar een veilige, betrouwbare, efficiΓ«nte en schone energietoekomst te bevorderen. Met een geschiedenis van bijna 150 jaar, zijn wij gespecialiseerd in geavanceerde, innovatieve oplossingen op het gebied van business & technische consultancy, testen, inspecties & certificatie, risicomanagement, en verificatie op het gebied van energie. Als objectief en onpartijdig energiekennisbedrijf adviseren en ondersteunen we organisaties in de energiewaardeketen: producenten, leveranciers & eindgebruikers van energie, fabrikanten van apparatuur, overheidsinstanties, bedrijven en niet-gouvernementele organisaties. In Nederland heeft DNV zo’n 600 onafhankelijke experts voor de energie, zeevaart, olie-en gas industrie en een groot aantal auditors die de industrie bedienen met certificeringsdiensten. In Arnhem zijn meer dan 250 energie-experts werkzaam voor de elektriciteitsmarkt inclusief zon- en wind energie, energie opslag, waterstof, elektrische mobiliteit en energiegebruik. DNV in Nederland is onderdeel van DNV, een wereldwijde expert en mondiale dienstverlener om risico’s te beheersen. DNV, met het hoofdkantoor in Noorwegen, heeft ruim 10,000 medewerkers in meer dan 100 landen.

 

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld