Connectr CafΓ© met bezoek aan REA College

Iedere eerste dinsdag van de maand is het Connectr Cafe. Een moment waarin we met elkaar bijpraten over de laatste ontwikkeling op het gebied van elektrische elektrotechniek, elektrochemische energieopslag en duurzame aandrijfsystemen.

Over REA College Arnhem Nijmegen

REA CollegeΒ ondersteunt jongeren met een grotere achterstand op de arbeidsmarkt met beroepsopleidingen en trainingen bij het vinden en behouden van passend werk. Bij REA College kun je diverse trainingen enΒ Β opleidingsrichtingen volgen. De afdeling Techniek zit op Industriepark Kleefse Waard (IPKW).

Voor wie interessant?

Ben je werkzaam in de energiesector? Ben je benieuwd naar het REA College en wat zij allemaal doen op IPKW? Dan is dit Connectr CafΓ© op 5 juli zeker interessant voor jou om te bezoeken.

Zien we je op 5 juli? Je bent van harte welkom om 16:00 uur bij Connectr in gebouw LB op Industriepark Kleefse Waard.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig.

Export CafΓ©: Duurzame mobiliteit in Oost-Nederland en groei over de grens

De ontwikkeling van duurzame mobiliteit gaat razendsnel. Steeds meer mensen gebruiken elektrische fietsen, scooters en auto’s. Ook de transportwereld zoekt actief naar duurzamere oplossingen.Β En sinds 2017 is, met de introductie van het eerste elektrische vliegtuig, ook in de luchtvaart de duurzame ontwikkeling niet meer weg te denken.

Dat veel van deze innovaties beginnen in Oost-Nederland, is voor het grote publiek echter onbekend. En ookΒ op internationaal vlak bieden duurzame mobiele oplossingen kansen voor Nederlandse ondernemers.

Op donderdag 30 juni organiseert Oost NL eenΒ  Export CafΓ© van de WTC Business Club waarbij ze ingaan op ontwikkelingen in de duurzame mobiliteit in Oost-Nederland en hoe Nederlandse bedrijven hun duurzame mobiele oplossing kunnen laten groeien over de grens. Sprekers vanuit verschillende achtergronden zullen hun ervaringen delen. Tijdens een interactieve paneldiscussie krijgt je ruim gelegenheid om eigen ervaringen of vragen in te brengen.

Symposium HAN – Het Energiesysteem van 2050

De lat is hoog gelegd: in 2050 willen we beschikken over een grotendeels duurzaam energiesysteem. Tijdens dit symposium van de HAN willen we helderheid creΓ«ren in wat we weten, kennen, kunnen en moeten op weg naar dit energiesysteem.Β 

Op weg naar 2050 (2023, 2030, 2040) zijn er al diverse ambities en doelen geformuleerd op nationaal, regionaal en lokaal niveau.Β Om deze sprint en sprong te maken, is het cruciaal dat we goed voorbereid zijn. Een topsporter heeft jaren van training en voorbereiding nodig om op enkele belangrijke momenten goed te presteren.

We hebben vanaf nu een kleine 28 jaar te gaan om te slagen. Zijn we nog in de trainingsfase of is de estafette inmiddels begonnen? Zijn we erΒ klaar voor?Β Met dit symposium proberen we daarop een antwoord te krijgen. Zijn er nog blinde vlekken (geven we het stokje wel goed door?), dan zijn we onbewust onbekwaam!

Kiemt sluit aan

Tijdens dit symposium zal ook Kiemt een inhoudelijke bijdrage leveren met een inspirerende break out sessie over de energie infrastructuur en grondstoffen zoals aardmetalen.

Gelderse Innovatie Ondernemersmeeting

Het is een bijzonder jaar voor het innovatieve Gelderland. Want niet alleen mocht het in Gelderland (Heerewaarden) gevestigde bedrijf Grown.Bio de 1e prijs in ontvangst nemen van de KVK Innovatie Top 100. Daarnaast waren er nog 8 andere Gelderse bedrijven in de TopΒ  100 te vinden. Om deze innovatieve ondernemers te waarderen organiseert de provincie Gelderland een feestelijke bijeenkomst in samenwerking met KVK, RCT-Gelderland en Oost-NL op woensdag 15 juni aanstaande!

De provincie Gelderland is ontzettend trots op Gelderse ondernemers die genomineerd zijn voor KVK Innovatie Top 100, die lef en doorzettingsvermogen tonen en een neus voor innovatie hebben.

Gedeputeerde Helga Witjes aanwezig

De gedeputeerde Helga Witjes zal erbij zijn van 14:00–15:00 uur voor nadere kennismaking en waardering voor de inzet en prijswinnende producten en initiatieven van de ondernemers.

Wil jij er ook bij zijn?

Klik dan op deze link voor meer informatie en het aanmelden van deze bijeenkomst! Let op, aanmelden kan maar voor maximaal 2 personen per organisatie.

Startup Collegetour bij de Han in Arnhem

Op 7 juni organiseert Startclub Arnhem samen met de HAN en Arnhem Studiestad de 2e editie van Collegetour.Β  Met onder andereΒ Wridzer Bakker van Plantics en Maarten de Keijzer van Brouwerij Durs als sprekers.

De startup collegetour is een serie ontmoetingen met aansprekende ondernemers uit de regio. Door een combinatie van interview en vragen vanuit het publiek komen we meer te weten over de weg die ze hebben afgelegd, hoe ze hun bedrijf hebben aangepakt en welke lessen ze hebben voor starters en studenten in de zaal. In elke aflevering komen er 2 ondernemers aan het woord.

Wie komen er spreken?

Tijdens deze collegetour zal Wridzer Bakker van Plantics aan bod komen. Plantics heeft een biomateriaal ontwikkeld dat plastic vervangt. Ze wonnen vorig jaar de prestigieuze β€œGlobal Innovation Award Renewable Material of the Year”. In hetzelfde jaar werden ze door het Financieel Dagblad het snelst groeiende β€˜climate tech’ bedrijf van Nederland genoemd. Plantics is gevestigd op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem.

Daarnaast zal ook Maarten de Keijzer van Brouwerij Durs aanwezig zijn.Β Brouwerij Durs is de stadsbrouwerij van Arnhem en brouwt echt Arnhems bier. Wel eens een Flierefluiter, Dakhaas of Dikke Prins geproefd? Deze biertjes en vele andere komen uit de brouwerij aan de Klarendalseweg in Arnhem.

De gespreksleider is Berry Kessels (voorzitter Innovatiefabriek Arnhem).

Wie organiseert het?

De Startup Collegetour wordt georganiseerd door Startclub Arnhem in samenwerking met Arnhem Studiestad en het Centrum voor Ondernemerschap van de HAN. Kom luisteren en kijken naar andere inspirerende ondernemers en neem je notitieboekje vol met vragen mee.

Meld je aan!

Het evenement zal plaats vinden op dinsdag 7 juni an 16:00 uur tot 18:00 uur op ICA HAN Ruitenberglaan 26 Lounge (A0.53) Arnhem.

Entree is gratis en je kan je hier aanmelden!

Opening ElaadNL Testlab in Innovatielab Connectr

Op woensdag 8 juni neemtΒ ElaadNLΒ als eerste gebruiker plaats in het Connectr Innovatielab op Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Het ElaadNL Testlab is een unieke Europse testlocatie voor het onderzoeken en testen van veilige, slimme en duurzame laadinfrastructuur. Ook kunnen in het nieuwe testlab verschillende tests gedaan worden. Zo kan worden gekeken naar de ICT-communicatie in de hele keten, van auto, laadpaal, tot backoffice en de interactie met andere elementen zoals bijvoorbeeld zonnepanelen en home energy managementsystemen.

ElaadNL is de eerste bewoner van het Connectr Innovatielab, voor Connectr is het daarom een mijlpaal dat de eerste bewoner in het Innovatielab zit! Het ElaadNL Testlab is mede mogelijk gemaakt door het Connectr Innovatieprogramma, ondersteund door de Provincie Gelderland.

De energietransitie heeft een schaalsprong nodig, wat vraagt om het versneld toepassen en opschalen van innovaties. Met het Innovatielab van Connectr wordt daarvoor gezorgd. Het wordt een aantrekkelijke Europese hotspot waar alle spelers in het energy cluster fysiek samenkomen om nieuwe innovaties versneld naar de markt te brengen.

Koning Willem-Alexander

In de ochtend is er een gesloten programma.Β Dan komt niemand minder dan Koning Willem-Alexander het Testlab openen!Β Na de openingshandeling krijgt Koning Willem-Alexander een rondleiding door het Testlab. Tijdens de rondleiding krijgt hij een toelichting op de samenwerking tussen elektrische apparaten en op het duurzaam opladen van voertuigen op momenten dat er veel stroom is uit zon en wind.

Programma

Ochtend
Koning Willem-Alexander opent het Testlab. Gesloten programma, aanmelden niet mogelijk.

Middag
13.00 uur: aanvang middagprogramma
13.15 uur: plenaire presentaties over Testen en het Testlab, Smart Charging, Elektrificatie transport en logistiek, en het belang van PKI (Public Key Infrastructure)
14.15 – 16.15 uur: open huis en markt met voertuigen en laadinfrastructuur van diverse partners van ElaadNL in het Testlab en op het laadplein. Connectr organiseert ook een aansluitende markt. Tijdens dit programmaonderdeel is de bar geopend voor hapjes en drankjes.

Klik op onderstaande link om je aan te melden! Aanmelden kan tot uiterlijk 27 mei.

Aanmelden

Werkconferentie Circulaire Innovaties in uitvoering

Het Saxion Fieldlab Circulaire Innovaties in de Maakindustrie en het Saxion Lectoraat Business Modellen organiseren vrijdag ochtend 10 Juni 2022 om 09:00 uur tot en met 13:00 uur een werkconferentie.

Het Saxion Fieldlab Circulaire Innovaties in de Maakindustrie en het Saxion Lectoraat Business Modellen houden op vrijdag ochtend 10 Juni 2022 een werkconferentie. Het zal om 09:00 beginnen maar voor de geΓ―nteresseerde mensen is er om 8:15 al een inloop ontbijtbuffetΒ  van start. Die zal dan tot 09:00 uren en daarna zal de werkconferentie beginnen, die zal duren tot 13:00. De werkconferentie zal worden gehouden in Gasfabriek te Deventer. Doelgroepen zijn bedrijven, studenten en onderzoekers.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Key note door Jacqueline Cramer (Hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Universiteit Utrecht) over het belang van netwerksturing bij het werken aan circulaire innovaties
  • Kristel Leerkes van het bedrijf Boerhof over haar ervaringen in het samenwerken met het Fieldlab, het lectoraat Business Models en de minor Circulaire Economie
  • Aandacht voor circulaire projecten door studenten in het onderwijs
  • Kennis maken met de MOOC Organizing for Sustainability
  • Workshop met de tools voor circulair organiseren

Aanmelden

De deelname is gratis en h et aanmelden kan tot en met 7 Juni en kan je doen via deze link.

 

 

 

 

 

 

Betrokken Kiemt netwerk

Thomassen Energy Asset Manager Conference 2022

De Thomassen Energy Asset Manager Conference is dit jaar hybride en vindt plaats zowel online als op locatie bij Hotel Haarhuis in Arnhem. Het event focust zich op zowel op koolstofarme gasturbines als op conventionele toepassingen, service, ondersteuning en upgrades.

Tijdens het event kun je interessante presentaties en panelsessies verwachten van en met bestaande klanten en experts uit de branche. De ronde tafel sessies worden gehost door energy engineers van Thomassen. Bovendien is er genoeg tijd om gelijkgestemde uit de branche te ontmoeten!

Wil je ook meedoen aan de Energy asset manager conference? Meld je dan snel aan via deze link. Je vindt hier ook het volledige programma van de conferentie.

Thomassen Energy levert, samen met PSM, innovatieve en schone energie oplossingen voor gas turbine fabrieken wereldwijd. Zij doen dit als onderdeel van de Hanwha Impact divisie van de Hanwha Group gas turbine services organization.

ARN-Symposium: Design for Recycling

Luiers en incontinentiemateriaal naar de volgende fase in de ketenoptimalisering.

Afvalenergiecentrale ARN BV opende in september 2021 de Luierrecyclingsinstallatie (LRI). Met deze, op thermische drukhydrolyse gebaseerde techniek, is de mogelijkheid ontstaan om luiers en incontinentiemateriaal te recyclen. Hiermee is er een oplossing gekomen voor de laatste grote stroom in het restafval, die tot voorkort niet gerecycled kon worden.

In diverse afvalregio’s werkt ARN BV reeds samen met partners in deze circulaire keten. Van gemeentes, tot kinderdagverblijven en van zorginstelling tot afvalinzamelaars. Tijdens zijn afscheid op 18 mei 2022 nodigt president-commissaris van ARN BV prof. dr. Th.W.A. Camps, producenten van luier en incontinentiemateriaal uit om zich aan te sluiten in deze circulaire keten. Met hen en met andere experts gaat hij tijdens het symposium Design for Recycling in gesprek.

β€œHet is belangrijk om een volgende stap te zetten in verdergaande reductie van het broeikaseffect in de levenscyclus van luiers en incontinentiemateriaal”, aldus ARN-directeur Rutger Jan Pessers, β€˜β€™De LRI heeft een nieuwe set mogelijkheden geopend en ARN BV heeft initiatief genomen deze te benutten in de keten. Het afscheidssymposium van Theo Camps is een mooie aangelegenheid om te kijken hoe we deze circulaire keten verder kunnen versterken Γ©n uitbreiden.’’

Tijdens het symposium zal de ontwikkelaar van de technologie, Willem Elsinga spreken over het gebruik van de Thermische Druk Hydrolyse-techniek en biedt dr.ir. Sjors Witjes, universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit, inzicht in de circulaire ketens. Harriette Laurijsen, strategisch adviseur duurzaamheid bij RadboudUMC zal spreken over circulaire kansen in de zorg. Maar ook producenten en afnemers van het gerecyclede plastic komen aan het woord.

Jong talent aan de slag

ARN BV heeft studenten van Radboud Universiteit, ROC Nijmegen en Hogeschool Arnhem en Nijmegen in een challenge uitgedaagd mee te denken over dit vraagstuk. In drie teams, multilevel en interdisciplinair zijn zij de afgelopen periode aan de slag gegaan. In korte tijd hebben zij zich het vraagstuk en de keten eigen weten te maken en zullen op 18 mei hun adviezen presenteren aan prof. dr. Th.W.A. Camps en de andere aanwezigen.

Bijwonen

Ben jij benieuwd naar de adviezen van de studenten? GeΓ―nteresseerd in de visies van de sprekers? Of heb je zelf suggesties die je graag in wilt brengen tijdens de plenaire discussie? ARN BV nodigt je van harte uit om het symposium: Design for Recycling – Luiers en incontinentiemateriaal naar de volgende fase in de ketenoptimalisering bij te wonen. Aanmelden kan via deze link.Β Daar vindt je ook meer informatie over het programma.

Graag zetten we met jou op 18 mei een vervolg stap in deze circulaire keten.

Saxion Ondernemers Award

Op woensdag 1 juni rijkt kiemt partner Saxion hun Saxion Ondernemers Award uit. Met deze mooie prijs en waardevolle prijzenpakketten geeft Saxion hun studentondernemers een welverdiend podium in Deventer.Β 

De Saxion Ondernemers Award wordt jaarlijks uitgereikt aan ondernemende studenten van Saxion. Het is een wedstrijd met afvalrondes waarbij je in twee voorrondes toewerkt naar een Grande Finale met een waardevol prijzenpakket, ter waarde van €10.000. Het volledige programma van de finale vind je hier.

Wil jij bij dit fysieke event aansluiten in Deventer op 1 juni?
Meld je dan hier aan.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld