Arnhem goed op weg met minder COβ‚‚-uitstoot in 2023

Energietransitie
15 december 2021

Arnhem ligt op koers om in 2023 de COβ‚‚-uitstoot met 40% te reduceren ten opzichte van 2018. Op de zogeheten prestatieladder, die bestaat uit 5 tredes, heeft Arnhem het officiΓ«le certificaat voor trede 4 gekregen. Dit certificaat is uitgereikt door keuringsinstituut TÜV.

Arnhem is hiermee de eerste grote (100.000+) gemeente van Nederland met niveau 4 van de COβ‚‚-prestatieladder. Het bevestigt dat Scalabor, Sportbedrijf en de gemeente grote stappen zetten om de uitstoot van COβ‚‚ in hun bedrijfsvoering terug te brengen.

Jan van Dellen, wethouder Bedrijfsvoering: β€˜β€™We hebben in Arnhem hoge energie- en klimaatambities. We zijn ontzettend blij dat we dit certificaat mogen ontvangen, maar het verbaast ons niet. We vinden het belangrijk om onze stad zo snel mogelijk te verduurzamen en dat alle Arnhemmers kunnen overstappen naar schone energie. Wij hebben daarin als Scalabor, Sportbedrijf en gemeente een voorbeeldfunctie. Het verminderen van de COβ‚‚-uitstoot doen wij onder andere door lagere elektriciteitsverbruik in de panden, minder aardgas en stadsverwarming bij panden, verduurzaming van het wagenpark en minder gereden kilometers doelgroepenvervoer. Het is belangrijk dat we nu doorpakken in het reduceren van de COβ‚‚-uitstoot.”

www.co2-prestatieladder.nl

De ambitie is om in in 2023 gecertificeerd te worden op het hoogste niveau van de COβ‚‚-prestatieladder, niveau 5.

Bron: Arnhem.nieuws.nl

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld