Arnhem goed op weg met minder CO2-uitstoot in 2023

Arnhem ligt op koers om in 2023 de CO2-uitstoot met 40% te reduceren ten opzichte van 2018. Op de zogeheten prestatieladder, die bestaat uit 5 tredes, heeft Arnhem het officiële certificaat voor trede 4 gekregen. Dit certificaat is uitgereikt door keuringsinstituut TÜV. Arnhem is hiermee de eerste grote (100.000+) gemeente van Nederland met niveau 4 van de CO2-prestatieladder. Het bevestigt dat Scalabor, Sportbedrijf en de gemeente grote stappen zetten om de uitstoot van CO2 in hun bedrijfsvoering terug te brengen.

Jan van Dellen, wethouder Bedrijfsvoering: ‘’We hebben in Arnhem hoge energie- en klimaatambities. We zijn ontzettend blij dat we dit certificaat mogen ontvangen, maar het verbaast ons niet. We vinden het belangrijk om onze stad zo snel mogelijk te verduurzamen en dat alle Arnhemmers kunnen overstappen naar schone energie. Wij hebben daarin als Scalabor, Sportbedrijf en gemeente een voorbeeldfunctie. Het verminderen van de CO2-uitstoot doen wij onder andere door lagere elektriciteitsverbruik in de panden, minder aardgas en stadsverwarming bij panden, verduurzaming van het wagenpark en minder gereden kilometers doelgroepenvervoer. Het is belangrijk dat we nu doorpakken in het reduceren van de CO2-uitstoot.”

www.co2-prestatieladder.nl

De ambitie is om in in 2023 gecertificeerd te worden op het hoogste niveau van de CO2-prestatieladder, niveau 5

Bron: Arnhem.nieuws.nl
Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required