All in power lanceert platform voor duurzame energie

28 januari 2021

Innovatiemotor deelnemer All in power, het platform voor duurzame energie, heeft sinds dit jaar een vergunning van de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) voor de levering van stroom aan kleinverbruikers. Met deze vergunning is het platform vanaf 1 februari 2021 volledig live. Producenten van duurzame energie kunnen via All in power zelf hun duurzame energie verkopen, direct aan afnemers. Deze unieke propositie biedt nieuwe kansen voor duurzame ondernemers, ondernemende burgers en communities.

Energieleverancier opnieuw uitgevonden

β€œWe zijn met een blanco vel papier begonnen en hebben de energieleverancier van het internettijdperk ontworpen. Zo is All in power ontstaan, als het platform voor duurzame energie.”, legt oprichter Melvin van Melzen uit. Het platform levert duurzame producenten een hoger opbrengst op per kWh dan via reguliere leveranciers, onder andere doordat All in power geen traditioneel marketingbudget heeft. Producenten verkopen zelf duurzame energie, direct aan afnemers. All in power levert de verkochte energie aan afnemers en zorgt o.a. voor de facturatie en klantenservice.

Transparantie

Wie groene energie afneemt vertrouwt op een systeem van toezichthouders die waarborgen dat leveranciers leveren wat ze beloven. All in power voegt hier transparantie aan toe met een zelf ontwikkeld transactie-gebaseerd facturatiesysteem. Alle via het platform uitgewisselde energie wordt één-op-één verrekend bij de gebruikers van het platform. Van iedere kWh en € is duidelijk van en voor wie deze is. Hierdoor kunnen afnemers controleren dat wat zij betalen volledig bij de producent terecht komt. Sjoemelstroom behoort tot het verleden want afnemers kunnen er zichzelf van verzekeren dan hun energierekening volledig bijdraagt aan duurzame ondernemers.

Omgevingsparticipatie

All in power ziet een groot potentieel om een bijdrage te leveren aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord voor omgevingsparticipatie bij de ontwikkeling en exploitatie van duurzame energieprojecten. Het Klimaatakkoord streeft naar 50% eigendom van de lokale omgeving (burgers en bedrijven). De omgeving krijgt door het platform de mogelijkheid om de energielasten, die normaal naar grote landelijke en internationale bedrijven gaan, lokaal te behouden. Hiermee kan iedere ondernemer en (ondernemende) burger zonder investering bijdragen aan lokale duurzame projecten.

All in Power neemt succesvol deel aan de Innovatiemotor:

 

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld