3i investeert in Mepal om de internationale groei te versnellen en de online business te versterken

Circulaire economie
7 december 2021

Kiemt-participant Mepal versterkt haar internationale groei en online business door de aangekondigde investering van 3i Group plc (β€œ3i) in Mepal.

Mepal heeft een sterke staat van dienst in zowel innovatie als design en heeft talloze toonaangevende designprijzen gewonnen. De producten van het bedrijf staan bekend om hun originele en hoogwaardige ontwerp, functionaliteit, gemak, kwaliteit en duurzaamheid, wat resulteert in toonaangevende niveaus van klanttevredenheid.

Mepal heeft een sterke focus op ESG; het merendeel van haar producten is gemaakt van 100% recyclebare materialen en de meeste van haar producten zijn met trots gemaakt in Nederland. Klanten kunnen onderdelen opnieuw bestellen om de levenscyclus van hun producten te verlengen en de producten zelf helpen voedselverspilling en het gebruik van verpakkingen voor eenmalig gebruik, zoals plastic zakken en bekers en flessen voor eenmalig gebruik, te verminderen.

Pieter de Jong, co-Head Private Equity 3i:

β€œWe zijn verheugd om samen te werken met Rutger de Korte en zijn team om het succes van Mepal als winnende klantpropositie voort te zetten. We zien aanzienlijke internationale groeimogelijkheden door gebruik te maken van de bestaande online mogelijkheden van het bedrijf en door verder te bouwen aan zijn sterke aanwezigheid in retailkanalen in Nederland, Duitsland en BelgiΓ«. We kijken ernaar uit om met het managementteam samen te werken om de ambities van Mepal als premium huismerk te realiseren.”

Rutger de Korte, CEO Mepal: β€œMepal is een zeer sterk merk met 70 jaar ervaring. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met 3i als partner onze groeiambities de komende jaren kunnen waarmaken. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met 3i en samen de volgende stappen te zetten om de succesvolle groeistrategie van Mepal voort te zetten, door onze klanten te verrassen met slimme en innovatieve producten die een leven lang meegaan.”

Lees, via deze link, het volledige bericht op de website van Mepal.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld