Stexfibers: fabriceren van textiel uit hennep

StexFibers heeft een procestechnologie ontwikkeld waarmee ze van hennep textiel kunnen fabriceren. Voordeel van dit  proces is dat er nauwelijks water, pesticides en chemicaliën aan te pas komen. Dit in tegenstelling tot de  bestaande industrieprocessen waar ze van katoen textiel maken. Hierbij worden veel pesticiden en chemicaliën gebruikt en is voor het produceren van 1 kilo textiel z’n 10.000 liter water nodig.

Voordeel van dit  proces is dat er nauwelijks water, pesticides en chemicaliën aan te pas komen. Dit in tegenstelling tot de bestaande industrieprocessen waar ze van katoen textiel maken. Hierbij worden veel pesticiden en chemicaliën gebruikt en is voor het produceren van 1 kilo textiel z’n 10.000 liter water nodig.

Naast de ecologische voordelen is hennep ten opzichte van katoen duurzamer, bezit het beter absorptie- en ademend vermogen en is het UV resistenter. Enkele zeer geïnteresseerde partijen zijn Levi’s, G-Star en Chasin. Wellicht is jouw volgende spijkerbroek gemaakt van hennep.

Gelderland voor Innovaties draagt middels de financiering bij aan het realiseren van co-development trajecten en strategische partnership.

Voor meer informatie zie www.stexfibers.com, https://youtu.be/ZyjHg2EYmyc

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required