Solar Energy Booster

Solar Energy Booster is de ontwikkelaar en producent van de Booster. Zij hebben in 2017 de Jan Terlouw Innovatieprijs gewonnen met het product “De Booster”

De Booster

De opgewekte elektrische energie door zonnepanelen neemt af als het heel erg warm wordt.  Daarom zijn doorgaans koudere zonnige dagen beter voor het opwekken van energie dan warmere zonnige dagen. Solar Energy Booster heeft hier een oplossing voor.

Het grote product van Solar Energy Booster is “De Booster”.  De Booster is een warmtewisselaar die wordt afgedekt door een isolatielaag en die wordt gemonteerd tegen de achterzijde van een PV paneel (zonnepaneel). Dit kan achter elk PV paneel, ongeacht het type of merk. De Booster circuleert koelvloeistof die de warmte aan het paneel onttrekt. Door deze koeling is de energieopbrengst ongeveer 11% hoger.

Een ander voordeel van De Booster is dat het thermische deel van de plaat de warmte af kan voeren. Hierdoor kan de restwarmte gebruikt worden voor warm water in het pand. Daarmee wordt er bespaard op de stookkosten. Door De Booster te gebruiken met een ondergrondse buffertank en een warmtepomp heb je niet eens meer aardgas nodig.

Rol Kiemt

„Kiemt heeft in het begin geholpen om het octrooi te verkrijgen. Ook hebben zij verschillende contacten gelegd met partijen die bekend zijn in bepaalde technologieën, zoals zonnecellen technologie, en hebben zij verschillende onderzoeken verricht”, aldus Jan Putman, de CEO van Solar Energy Booster.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required