HyMove

HyMove is de ontwikkelaar van de HyMove Bus. Zij zijn in 2017 genomineerd voor de Jan Terlouw Innovatieprijs.

De HyMove Bus

Iedere dieselbus brengt vanwege zijn uit uitstoot jaarlijks 30.000 euro gezondheidskosten met zich mee. Een elektrische bus heeft dan weer een beperkte radius, zon 180 tot 200 kilometer. Daarvoor zou je de dienstregeling om moeten gooien. HyMove is met een systeem gekomen dat een waterstof-bus mogelijk maakt. Deze bus heeft een actieradius van 450 kilometer.

Met dit operationale plug and play waterstof brandstofcelsysteem kan de voertuigbouwer zonder verstand van waterstof brandstofcelsystemen integreren in zijn voertuig. De HyMove-systemen zijn  bovendien efficiënt en robuust. Daardoor zijn voertuigfabrikanten in staat om waterstofvoertuigen snel en tegen lage kosten te bouwen. Vervoer op waterstof (fuel cell electric vehicles) of op een combinatie van elektrisch en waterstof is bovendien een schone en klimaatneutrale manier van transport.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required