24/7 Nature Power

24/7 Nature Power is de ontwikkelaar en producent van het Vento Clean System. Zij zijn in 2017 genomineerd voor de Jan Terlouw Ambitieprijs.

Vento Clean System

Tankschepen hebben een aantal mogelijkheden om de lading kwijt te raken. Dat doen ze of in een grote tank of in een binnenschip. Als een tank dit doet ontstaan er gassen. Normaal gesproken worden de schepen ontgast in de open lucht. Het vrijkomen van dit soort emissies is kankerverwekkend. Voor Gelderland is dat een groot probleem: Gelderland is een doorvoerroute van Amsterdam naar het achterliggende Ruhrgebied en het Donaugebied. Er vinden meer dan 50.000 scheepsbewegingen plaats in Gelderland.

24/7 Nature Power heeft een oplossing ontwikkeld waarmee gassen kunnen worden afgevangen en zelfs energie kan worden opgewekt uit deze luchtvervuiling: Het Vento Clean System is een draagbaar apparaat ontworpen voor de ventilatie en terugwinning van vluchtige organische stoffen
van tanks tijdens het kwijtraken van de lading. Het is een gesloten
systeem, waardoor het emissievrij is. Ook is het een draagbaar systeem waardoor het bijna op elke locatie gebruikt kan worden. In een animatievideo wordt het helder uitgelegd.

Rol Kiemt

Kiemt heeft geholpen met financiering van de website. Ook is Kiemt nu bezig met het opzetten van grensoverschrijdende samenwerking voor het Vento Clean System. Een samenwerking die van grote waarde is voor het systeem.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required