Event

Verdiepende online sessies over de ‘Stal van de Toekomst’

7 sep 2021 t/m 16 nov 2021

Wat kunt je verwachten als je deelneemt aan de verdiepingssessies van de “Stal van de Toekomst”?  In het najaar van 2021 verzorgen wij 6 verdiepende sessies over de volgende thema’s:

1. Het dier centraal : dinsdag 7 september 2021
2. Voer: dinsdag 21 september 2021
3. De stal: dinsdag 5 oktober 2021
4. Mest: dinsdag 19 oktober 2021
5. Monitoring en automatisering: dinsdag 2 november 2021
6. Integrale ketenaanpak: dinsdag 16 november 2021

Waar zijn de bijeenkomsten?
De sessies zullen online worden gegeven. Deelname is kosteloos.

Verloop
Er is plek voor ca. 30 deelnemers uit de regio Oost- Nederland. In deze sessies krijg je op basis van praktijkervaring informatie over het innovatieve stalconcept. Vanuit eigen ervaring en situatie kun je vragen stellen en krijg je antwoorden ‘op maat’, zodat je kunt afwegen of het concept in jouw situatie past of niet.

Na de verdiepende sessies is er plek voor ca. 10 deelnemers om een routekaart te maken. De routekaart maakt concreet wat het voor jouw bedrijf betekent als je overweegt het concept toe te passen. Met wie kun je welke afspraken maken (bv rond voer en de slachterij), hoe kun je het realiseren (welke concrete ingrepen) en welke kosten en baten zijn hiermee gemoeid? De routekaart helpt je daarmee bij het maken van een afweging voor toekomstige ontwikkelingen.

De routekaart vraagt om ‘huiswerk’ te maken. In twee sessies krijg je ondersteuning bij het ontwikkelen van de kaart. Deze sessies zijn op dinsdag 25 januari 2022 en op dinsdag 22 februari 2022 gepland.

Als afsluiting van het traject wordt eind maart 2022 een event georganiseerd waarop de ervaringen van de deelnemers onderling gedeeld worden.

Deze cursus word mede mogelijk gemaakt door de SABE subsidie van RVO

 

Betrokken netwerk
Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required