Event

Opening van eerste waterstof demo- en opleidingswoning

27 mei 2021
11:00 - 12:30

­Waterstof is één van de alternatieven voor aardgas en het biedt volop kansen voor een efficiëntere, schonere en duurzame toekomst. Daarom openen Kiwa en Alliander op donderdag 27 mei aanstaande in Apeldoorn de eerste waterstof-demowoning van Nederland! De opening kan dan online gevolgd worden.

De waterstof-demowoning van Kiwa en Alliander is een als woonhuis ingerichte demo- en opleidingslocatie. Vakmensen kunnen hier leren hoe ze de bestaande aardgasvoorziening in woonwijken geschikt kunnen maken voor waterstof. Daarnaast wordt de locatie gebruikt voor demo’s, meetings en events voor bewoners, overheden en bedrijven.

Met de waterstof-demowoning laten we zien dat waterstof in de gebouwde omgeving uitstekend als brandstof is te gebruiken: een grote stap in de energietransitie!

Programma

De officiële openingshandeling wordt verricht door Daan Schut (CTO Alliander) en Paul Hesselink (CEO Kiwa). Daarna kunt je direct een online kijkje nemen in deze unieke demowoning. Het programma wordt afgesloten met een paneldiscussie over de rol van waterstof in de energietransitie – welke rol speelt waterstof in de verduurzaming van de gebouwde omgeving?

Aanmelden

De opening van de waterstof-demowoning gebeurt online, op donderdag 27 mei aanstaande. Het programma rondom de opening duurt van 11.00 tot 12.30 uur. Je kunt jezelf hiervoor aanmelden via onderstaande link. Op de dag van de opening ontvangt je dan een deelnamelink.

AANMELDEN OPENING WATERSTOFDEMOWONING

Betrokken netwerk
Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required