Event

LUNCHEN MET NIEUWE ENERGIE

9 feb 2022
12:00 - 13:00

Het Startteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema’s en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.

De energietransitie is een complexe opgave, waarbij voor het behalen van de doelstellingen uit het klimaatakkoord, innovatieve energieontwikkelingen onmisbaar zijn.

Op 9 februari gaan we lunchen met Hans Scholten en Jaap de Boer, samen eigenaar van adviesbureau Energy Watch én beiden lid van het Startteam.

Tijdens de lunchsessie gaan we samen verkennen wat innovatie nu eigenlijk is en komen we meer te weten over het belang van innovaties in de energietransitie. Aan de hand van de historische ontwikkeling van enkele innovaties laten we zien dat het verbeteren en doorontwikkelen van bestaande oplossingen minstens zo belangrijk is als baanbrekende nieuwe innovaties.

Verder leggen Hans en Jaap uit welke ontwikkelingsstappen doorlopen moeten worden in een innovatietraject, voordat een innovatief product of dienst een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Aan de hand van enkele voorbeelden laten zij zien welke elementen bepalend zijn in het waarderen van innovaties.

Tenslotte zien we, aan de hand van de Technology Gap analyses van het International Energy Agency (IEA), op welke gebieden innovaties, en de toepassing daarvan, het hardst nodig zijn om de energietransitie te versnellen.

Na deze lunchsessie weet jij alles over innovatie in de energietransitie!

Meld je hier aan voor deelname aan deze online lunchsessie.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required