Event

Bezoek circulaire hotspot Ruhrgebied

5 nov 2018

Is uw bedrijf actief binnen de circulaire economie? Bent u benieuwd naar kansen vlak over de grens, of wilt u uw internationale contacten uitbreiden? Ga dan op 5 november mee op een bezoek aan het Ruhrgebied. Tijdens deze ééndaagse reis kunt u een kijkje nemen in de circulaire keuken van onze Oosterburen, en is er volop gelegenheid tot matchmaking met Duitse bedrijven die zich bezighouden met circulariteit.

Tijdens deze verkennende reis wordt er een bezoek gebracht aan de Zollverein UNESCO World Heritage Site, het einige UNESCO werelderfgoed in het Ruhrgebied. 25 jaar na het sluiten van wat ooit Europa’s grootste kolenmijn was, is deze locatie verworden tot een circulaire hotspot waar geschiedenis en toekomst samenkomen. Daarnaast worden twee grote afvalverwerkingsbedrijven in de regio bezocht, en is er volop gelegenheid tot matchmaking met deelnemende Duitse bedrijven.

Deze reis is met name interessant voor bedrijven die actief zijn binnen circulair bouwen, circulaire metaalketen, circulariteit in een stedelijke omgeving en afvalverwerking. Deelname is ook open voor belangen- en overheidsorganisaties die actief zijn binnen deze gebieden.

Bekijk het volledige programma op de website

Praktische informatie

Deze ééndaagse reis wordt georganiseerd vanuit de Cleantech Regio en GO4EXPORT, het handelsbevorderingsprogramma van Oost NL, in samenwerking met Greentech Ruhr. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan via judith.vandebovenkamp@oostnl.nl.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required