Event

Early Morning Talk – Toekomstbestendige Zonneparken

20 apr 2021

Dinsdag 20 april gaan wij om 8:00 uur live met onze nieuwste Early Morning Talk! Deze keer gaan we het hebben over toekomstbestendige zonneparken, wat erbij komt kijken om een zonnepark te realiseren en hoe je een zonnepark optimaal kan benutten. 

Dat we zoveel mogelijk over moeten gaan op groene energie is duidelijk, maar welke kiezen we, wat is snel realiseerbaar en rendabel? En hoe past het in ons Nederlandse landschap?

Zonneparken zijn op het moment flink in de belangstelling: een stuk land vol zonnepanelen waarmee in eerste instantie duurzame energie wordt opgewekt. Om zo’n zonnepark op te zetten komt behoorlijk wat kijken. Denk aan de wet- en regelgeving, maar ook de technische uitdaging en de financiering van zo’n omvangrijk project. En wat als zo’n zonnepark multifunctioneel kan worden ingericht, bijvoorbeeld in combinatie met landbouw? Huidige technieken bieden mogelijkheden om zonneparken juist te combineren met agrarische bedrijfsvoering en zo tot rendabele en duurzame business cases te leiden.

Wie zit er aan tafel?

Maarten Kole       Advocaat energierecht, Dirkzwager legal & tax NV
Paul Raats Principal Consultant Solar, DNV Energy Systems
Jeroen Sluijsmans    Kwartiermaker Solar Research Program,
Wageningen University & Research
Gerjan Wubs Projectontwikkelaar, GroenLeven zonne-energie

 

Wil je deze Early Morning Talk niet missen? Schrijf je dan direct in via onderstaand formulier*:

*Is het formulier niet zichtbaar? Dan is mogelijk je webbrowser verouderd of werk je vanuit een strenge beschermde omgeving. Stuur dan een directe mail naar secretariaat@kiemt.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required