De ware waarde van biomassa

In deze sessie bespreken we twee voorbeelden waarin we helder de waarde van biomassa in onze maatschappij uiteen zetten:

1:Dr. ing. Richard Gosselink (Wageningen Food & Biobased Research) zette een netwerk op waarin hij samenwerkt met bedrijven aan de praktische toepassing van lignocellulose vezels en inhoudstoffen voor duurzame producten. Zo rijden we straks over bio-asfalt, gemaakt van groene grondstoffen als lignine.

2:Richele Wind is projectmanager van het onderzoekstraject “Biomassa voor energie en grondstoffen”. Het onderzoek werd recent door De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen onder het zwaartepunt Sustainable Energy & Environment (SEE) gestart. Met dit multidisciplinaire project beoogt de HAN in samenwerking met (bedrijfs-)partners te komen tot optimaliseren van het ‘bioraffinageproces’ rondom diverse groene stromen waaronder vezelhennep. Het ontwikkelen van deze sleuteltechnologie kan leiden tot interessante grondstoffen en uiteindelijk ook tot ‘zero waste’. Samen met bedrijven beoogt de HAN technologieën en toepassingen te ontwikkelen in het toekomstige Innovatielab op het IPKW. In deze nieuwe hybride leeromgeving werken studenten én bedrijven samen aan deze ontwikkelingen waarin niet alleen technologie, maar ook ondernemerschap en de economische en sociaal-maatschappelijke kant van de transitie naar een circulaire en biobased economie centraal staan.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required