13 maart 2018

Infraroodverwarming als duurzame warmtebron

Kiemt en de EnergieAgentur.NRW (het Energieagentschap Noordrijn-Westfalen) werken sinds 2017 in een consortium van meer dan 30 MKB’ers, kennisinstellingen en onderzoekinstellingen samen aan het INTERREG V-a project ‘Cleantech Energy Crossing’.

Cleantech Energy Crossing bevordert grensoverschrijdende samenwerking in de ontwikkeling van cleantech innovaties, gericht op de verduurzaming van de bebouwde omgeving. De energietransitie in de bebouwde omgeving gaat niet vanzelf: Nieuwe en duurzame technologieën moeten concurreren tegen bestaande (en vaak goedkopere) fossiele alternatieven en stellen nieuwe uitdagingen aan de bestaande energie-infrastructuur. Om de klimaatdoelstellingen van beide landen te behalen, is er behoefte aan de ontwikkeling van marktgerichte en voor de eindklant in te zetten producten die het energieverbruik verduurzamen en/of verminderen.

Het project richt zich o.a. op de ontwikkeling van innovatieve warmte- en koudetechnieken. De projectpartner Think [E] Energy is een ontwikkelings- en verkoopbedrijf voor paneelverwarmingssystemen op lage temperatuur op basis van infrarode warmtestraling. De think [E] energy GmbH ontwikkelde het think [E] energy® INFRARED verwarmingssysteem voor het omhullen van oppervlakken en componenten, waaronder innovatieve warmtewanden en verwarmingsstrips. 

Het bedrijf heeft een grote analyse van de verwarmingsmarkt ontwikkeld. Als activiteit binnen Cleantech Energy Crossing is een korte samenvatting van de analyse ontwikkeld. Hiermee wil het bedrijf haar kennis delen en de toepassing van innovatieve verwarmingstechnologie versnellen.

U kunt de Duitstalige analyse en de Nederlandse en Duitse samenvatting hier downloaden. 

Meer informatie over dit INTERREG-project vindt u hier

 

Het project Cleantech Energy Crossing wordt in het kader van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland uitgevoerd en met ruim 3,1 miljoen euro subsidie financieel ondersteund door de Europese Unie, het Nederlandse ministerie van Economische Zaken, provincie Gelderland, provincie Noord-Brabant, provincie Limburg en MWIDE NRW.

 

 

 

 

Terug naar overzicht

Deel deze pagina:

Recent nieuws & events Meer nieuws & events

Events

Pizzafinanciering maakt jouw ambities mogelijk!

Op woensdag 4 april organiseert Generation-E een ontbijtsessie over financiering. Generation-E is het programma voor energiestartups van Stichting…

Events

Bijeenkomst subsidieregeling Urban Energy

Voor iedereen die bezig is met onderzoek en ontwikkeling van producten en diensten voor duurzame energieopwekking, energiebesparing en/of…

Events

Orion en StartupDelta Summit

Op 19 april is Gelderland het epicentrum van iedereen die bouwt aan de toekomst van Nederland. Een toekomst…

Events

Unieke kans circulair(der) te ondernemen

Kom op 24 april as naar Vliegveld Teuge naar Cleantech Tomorrow, hét event van de Cleantech Regio waarin…