18 oktober 2017

Kiemt Early Morning Toast over mobiliteit

Tijdens de GreenTech Week 2017 hield Kiemt op donderdagochtend 12 oktober een Early Morning Toast over het thema ‘Mobiliteit’. Aan het woord waren Marion Braams, directeur van het Clean Mobility Center (CMC) te Arnhem en Gerard Franken van H4 Mobility uit Deventer.Ondanks het vroege tijdstip zat de sfeer er al snel goed in: netwerken en greentech kennis op doen op de vroege morgen, een goede combi!

Marion schetste verschillende ontwikkelingen in de mobiliteitswereld, die worden aangejaagd met onder meer het streven naar duurzaamheid. Onze perceptie op mobiliteit wijzigt, hoewel er nog geen definitieve richting is gekozen: naast oplossingen die gebruik maken van elektriciteit worden ook initiatieven met waterstof ontwikkeld. Het CMC biedt ondersteuning aan start-ups en bedrijven die behoefte hebben aan advies, huisvesting en testfaciliteiten.

Gerard presenteerde MyTripper, een product dat H4 Mobility heeft ontwikkeld om om te gaan met een veranderende vraag naar mobiliteit. Via MyTripper krijgen werkgevers inzicht de wijze waarop verschillende vormen van vervoer worden gebruikt door werknemers. Tegelijkertijd worden ook financiële aspecten en milieueffecten getoond. Doordat MyTripper ook trends en ontwikkelingen voorspelt, ontstaat een nieuwe vorm van dienstverlening dat kan worden geduid als: ‘Mobility Management as a Service’.

Terug naar overzicht

Deel deze pagina:

Recent nieuws & events Meer nieuws & events

Van participanten

Goed idee voor een maatschappelijk probleem?

Dan is de Provincie Gelderland op zoek naar jou! Provincie Gelderland zoekt oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en bundelt…

Van Kiemt

Financiering van uw duurzame energieproject

Draagt u bij aan Gelderland in 2050 energieneutraal? Voor initiatieven die een substantiële bijdrage leveren aan de energietransitie…

Van participanten

Whitepaper over circulaire economie

De heren Jonker, Stegeman, en Faber schreven een whitepaper over de actuele stand van zaken rondom Circulaire Economie: Denkbeelden, Ontwikkelingen…

Van Kiemt

In the spotlight: BEAUsolar dakbedekking, partner van Cleantech Energy Crossing

In de rubriek ‘In the spotlight’ brengt Cleantech Energy Crossing haar partners voor het voetlicht. In 2012 begon…