15 september 2017

Kiemt Najaarscongres 2017

So Far, So Good? Creative Energy in Progress
De wereld van energietechnologie is flink in beweging. Samen met de participanten versnelt Kiemt de energietransitie in Oost-Nederland en daarbuiten. Maar waar staan we nu eigenlijk? Hoe kunnen we de energietransitie op innovatieve en creatieve wijze (versneld) voortzetten? Graag nodigen wij u uit om het Kiemt Najaarscongres 2017 bij te wonen op maandag 9 oktober in de nieuwe concertzaal van Musis Stadstheater in Arnhem.
Programma
12.15 uurOntvangst gasten workshops in het Stadstheater Arnhem
12.30 uurWorkshops (voor lunch wordt gezorgd) in Stadstheater Arnhem
1. Scenarioplanning bij bedrijven – Ciarán McGinley
2. Financieringsmogelijkheden  – Jan Jonker en Freek Welling
3. Innovatiemotor – Lennard Nellestein
4. Start nu met energiebesparing in uw bedrijf – Bart Verhagen
5. Progressie door perspectief – Nathan BaakKlik hier voor meer informatie over de workshops. Alle workshops staan in het teken van de energietransitie en hoe deze te versnellen.
14.30 uurOntvangst gasten met koffie en thee in concertzaal Musis
15.00 uurMuzikaal welkom
Start plenair programma onder begeleiding van dagvoorzitter Marlies Claasen
15.20 uur

Presentatie door Ciarán McGinley, senior Associate Normann Partners over ‘Climate Change’

Presentatie door Bart Huydts, directeur van het Art Business Centre van ArtEZ, over de onderzoeks- en innovatieambitie van de Kunsthogeschool en alumnus van ArtEZ’ Luuk Wiehink over zijn onderneming Groenewijkstroom

16.00 uurAan Tafel met diverse sprekers met aansluitend een interview met Jérôme Dangerman, directeur van Stichting Kiemt
16.25 uurUitreiking Jan Terlouw Innovatieprijs
17.00 uurNetwerkborrel met hapje en een drankje
Ciarán McGinley
Ciarán McGinley (UK) heeft een trackrecord opgebouwd als het gaat om Intellectual Property (IP) bij innovaties. Hij is expert op het gebied van scenario-denken en scenario-plannen. Samen met het publiek gaat Ciarán de mogelijke scenario’s rondom het thema klimaatverandering en energietransitie verkennen. Zijn presentatie is in het Engels.
ArtEZ
Bart Huydts, directeur van het Art Business Centre van ArtEZ, geeft een korte inleiding over ArtEZ als Kunsthogeschool en haar onderzoeks- en innovatieambitie. Daarna zal een alumnus van ArtEZ’ Luuk Wiehink zijn onderneming Groenewijkstroom BV presenteren. Groenewijkstroom is een innovatief product waarmee huishoudens, lokaal opgewekte groene stroom kunnen verrekenen met andere lokale producten, diensten en onderlinge hulp in de wijk.

Marlies Claasen
Marlies’ stijl van presenteren onderscheidt zich door de persoonlijke manier waarop ze verbinding maakt met de mensen in de zaal. Moeiteloos, met flair, humor en kennis van zaken leidt zij haar publiek door het programma heen. Marlies staat niet alleen op het podium van het Kiemt Najaarscongres; zij neemt haar drie muzikale begeleiders mee.

Uitreiking van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2017
“Het is zeer eervol voor me dat mijn naam aan de innovatieprijs is verbonden. We zullen de eerste helft van deze eeuw moeten leren duurzaam te handelen. Daar is een gezamenlijke inspanning van wetenschap/technologie, bedrijfsleven, consumenten en politiek voor nodig. Ik hoop en vertrouw dat het instellen van de prijs daar een positieve bijdrage aan zal leveren. Laat het zijn als een sneeuwbal, die groeit naarmate hij verder rolt”. Jan Terlouw.

De Jan Terlouw Innovatieprijs is een initiatief van Stichting Kiemt en wordt dit jaar voor de zevende maal uitgereikt. Met deze prijs wil Kiemt innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van duurzame Energietransitie en Circulaire Economie in Oost-Nederland extra ondersteunen. De Jan Terlouw Innovatieprijs omvat 10.000 euro prijzengeld en ruime media-aandacht. De ambitieprijs omvat 5.000 euro prijzengeld, 5 dagen advies & ondersteuning door Kiemt en gratis huisvesting voor de startup.

Benieuwd naar de genomineerden? Klik hier voor het persbericht.

Algemene informatie
Het Kiemt-Najaarscongres is onderdeel van de GreenTech Week, die van 7 tot en met 13 oktober door heel Oost-Nederland plaatsvindt. Het creëren van nieuwe business, het teweegbrengen van innovatie en het leggen van verbindingen in de regio via GreenTech evenementen is de doelstelling van de GreenTech Week. Het Kiemt Najaarscongres past hier perfect bij.

Deelname aan het congres is kosteloos. U kunt zich aanmelden tot 1 oktober aanstaande. Meer informatie over route en parkeren volgt in de bevestiging die u begin oktober ontvangt per e-mail.
Indien u zich al heeft ingeschreven, ontvangt u automatisch een bericht waarbij u alsnog kunt inschrijven voor één van de workshops.

 

 

Terug naar overzicht

Deel deze pagina:

Recent nieuws & events Meer nieuws & events

Events

Pizzafinanciering maakt jouw ambities mogelijk!

Op woensdag 4 april organiseert Generation-E een ontbijtsessie over financiering. Generation-E is het programma voor energiestartups van Stichting…

Events

Bijeenkomst subsidieregeling Urban Energy

Voor iedereen die bezig is met onderzoek en ontwikkeling van producten en diensten voor duurzame energieopwekking, energiebesparing en/of…

Events

Orion en StartupDelta Summit

Op 19 april is Gelderland het epicentrum van iedereen die bouwt aan de toekomst van Nederland. Een toekomst…

Events

Unieke kans circulair(der) te ondernemen

Kom op 24 april as naar Vliegveld Teuge naar Cleantech Tomorrow, hét event van de Cleantech Regio waarin…