08 augustus 2017

Inschrijven Jan Terlouw Innovatieprijs 2017

“Het is zeer eervol voor me dat mijn naam aan de innovatieprijs is verbonden. We zullen de eerste helft van deze eeuw moeten leren duurzaam te handelen. Daar is een gezamenlijke inspanning van wetenschap/technologie, bedrijfsleven, consumenten en politiek voor nodig. Ik hoop en vertrouw dat het instellen van de prijs daar een positieve bijdrage aan zal leveren. Laat het zijn als een sneeuwbal, die groeit naarmate hij verder rolt”. Jan Terlouw.


Over de Jan Terlouw Innovatieprijs
Innovatieve duurzame ondernemers kunnen zich tot 15 augustus 2017 aanmelden voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2017. Deze jaarlijkse prijs is door Stichting Kiemt in 2011 in het leven geroepen om (duurzame) innovaties en nieuwe bedrijvigheid in Oost Nederland een extra impuls te geven. Eind augustus 2017 maakt een expertcomité de genomineerden van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2017 bekend.

De criteria
Er is een aantal selectiecriteria om voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2017 in aanmerking te komen. Zo moet het gaan om een (letterlijk) tastbare innovatie op het terrein van Energie- en Milieutechnologie, Biobased Economy of Circulaire Economie. De (huidige en potentiële) economische waarde die de innovatie vertegenwoordigt staat centraal bij beide prijzen. De onderneming moet in de regio Oost-Nederland gevestigd zijn en de ontwikkeling van de innovatie moet daar ook (deels) plaatsvinden. Een innovatie mag niet eerder genomineerd zijn voor deze prijs.

De Jan Terlouw Innovatieprijs richt zich op bewezen excellentie, als erkenning voor ondernemers die succesvol zijn in het ontwikkelen van innovaties. Ondernemers die hun innovatie tussen 2015 tot heden in de markt hebben geïntroduceerd, of dit op korte termijn zullen doen, komen in aanmerking. De hoofdprijs omvat 10.000 euro prijzengeld en ruime media-aandacht.

Naast deze hoofdprijs is er een ambitieprijs. Deze prijs is bedoeld als aanmoediging, gericht op startups en klein MKB (max. 10 werknemers) die werken aan de ontwikkeling van duurzame innovaties, maar die nog in een vroegere fase van ontwikkeling zitten. De ambitieprijs omvat 5.000 euro prijzengeld, 5 dagen advies en ondersteuning door Kiemt en huisvesting voor de startup.

Beoordeling en uitreiking
Uitreiking van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2017 vindt plaats tijdens de GreenTech Week 2017. De genomineerden worden eind augustus bekend gemaakt. Tijdens het najaarscongres van Kiemt maakt het expertcomité de winnaars bekend. Het beoordelende expertcomité bestaat uit vier vertegenwoordigers van (hoofd)participanten uit het Kiemt netwerk onder voorzitterschap van Jan Terlouw. Alle nominaties worden door een expertcomité beoordeeld op de volgende criteria:

  • de mate van innovativiteit
  • de mate van duurzaamheid (bijvoorbeeld CO2-reductie of hergebruik grondstoffen)
  • de (huidige en potentiële) economische waarde
  • de kwaliteiten die de ondernemer(s) in het innovatietraject (hebben) laten zien
  • bij de ambitieprijs wordt tevens gekeken naar het stappenplan tot marktintroductie van de innovatie

Inschrijfprocedure

Aanmelden kan via deze link: http://www.kiemt.nl/jan-terlouw-innovatieprijs/. Dit kan tot 15 augustus 2017. De inschrijfprocedure is als volgt weergegeven:

  • Deelnemer schrijft zich in door inschrijfformulier geheel in te vullen en de gevraagde informatie te uploaden.
  • Het programmamanagement van Kiemt screent op de algemene criteria voor deelname.
  • Eind augustus 2017 worden de genomineerden bekend gemaakt.
  • Van de genomineerden worden filmpjes gemaakt. Die worden in de aanloop naar en tijdens de GreenTech Week 2017 vertoond en openbaar gemaakt.
  • Tijdens het najaarscongres van Kiemt maakt het expertcomité de winnaars van de Jan Terlouw Innovatieprijs bekend.
Terug naar overzicht

Deel deze pagina:

Recent nieuws & events Meer nieuws & events

Events

Pizzafinanciering maakt jouw ambities mogelijk!

Op woensdag 4 april organiseert Generation-E een ontbijtsessie over financiering. Generation-E is het programma voor energiestartups van Stichting…

Events

Bijeenkomst subsidieregeling Urban Energy

Voor iedereen die bezig is met onderzoek en ontwikkeling van producten en diensten voor duurzame energieopwekking, energiebesparing en/of…

Events

Orion en StartupDelta Summit

Op 19 april is Gelderland het epicentrum van iedereen die bouwt aan de toekomst van Nederland. Een toekomst…

Events

Unieke kans circulair(der) te ondernemen

Kom op 24 april as naar Vliegveld Teuge naar Cleantech Tomorrow, hét event van de Cleantech Regio waarin…