Kennissessie over seizoensopslag & warmte

event 12 nov 2020 10:00 - 11:00

Schrijf je nu in voor de online kennissessie “Seizoensopslag combineert concurrerende duurzame warmtebronnen” op 12 november.

Theo Venema (Business Developer Energie & Water bij Waterbedrijf Groningen – WarmteStad) zal een presentatie geven over de gecombineerde seizoensopslag van de twee duurzame warmtebronnen restwarmte en zonthermie.

WarmteStad is een nieuw Gronings nutsbedrijf dat momenteel in de stad Groningen een warmtenet aanlegt. Het aanbod van de beschikbare restwarmte (plaatselijke datacenters) en zonnewarmte is gedurende de zomermaanden echter veel groter dan de warmtevraag. In de winter is de warmtevraag juist veel groter dan de beide bronnen kunnen leveren. Daarom ontwikkelt WarmteStad een ondergrondse seizoensopslag, waarmee de zomerse warmteoverschotten van beide warmtebronnen kunnen worden opgeslagen en in de winter gebruikt.

Ondergrondse energieopslag in een WKO met temperaturen tot 25Β°C is in Nederland een gebruikelijke techniek. De ontwikkeling van de seizoensopslag in Groningen is gebaseerd op opslag van warmte op een temperatuurniveau tot 45Β°C.Β  Met behulp van de β€˜warmtevoucher’ wordt nader technisch en beleidsmatig onderzoek verricht.

Inschrijven voor de kennissessie op de website: http://taskforce.wiefm.eu/nl/veranstaltungen/zonthermiepark-dorkwerd/

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld